GündemTürkiye Gündemi

İletişim Başkanlığı:  “Aile İçi Şiddetle Mücadeleden Asla Vazgeçilmeyecektir”

İletişim Başkanlığı:  “Aile İçi Şiddetle Mücadeleden Asla Vazgeçilmeyecektir”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘kadınları korumaktan taviz verdiği’ anlamına gelmemektedir.” ifadesi kullanıldı.

Sözleşme İptaline Yönelik Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye’nin, 20 Mart 2021’de tek taraflı olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği belirtilerek, Sözleşmenin 80. maddesinin, herhangi bir tarafın, Avrupa Konseyi’ne bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshetmesine izin verdiği hatırlatıldı. Açıklamada, Türkiye’nin, kadının toplumdaki statüsünü koruma ve kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele etme konusundaki güçlü bağlılığını göstererek İstanbul Sözleşmesi’nin ilk imzacısı olduğu anımsatıldı.

 “Toplumsal ve Ailevi Değerlerle Bağdaşmıyor”

Başlangıçta kadın haklarının güçlendirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan sözleşmenin, Türkiye’nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir kesim tarafından manipüle edildiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye’nin sözleşmeden çekilme kararı almasının bu nedene dayandığı vurgulandı. Polonya’nın da eşcinsel grupların toplumsal cinsiyet hakkındaki fikirlerini tüm topluma empoze etme girişimini gerekçe göstererek sözleşmeden çekilmek için adımlar attığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 “Mücadeleden Vazgeçilmeyecek ”

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ‘kadınları korumaktan taviz verdiği’ anlamına gelmemektedir. Türkiye, sözleşmeden çekilse de aile içi şiddetle mücadeleden asla vazgeçmeyecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin tüm kadınların güvenliğini ve haklarını korumaya devam edeceğini kuvvetli bir şekilde vurgulamakta ve ayrıca kadına yönelik şiddetle mücadelenin sıfır tolerans ilkesiyle hükümetin gündeminin ilk sıralarında olacağının altını çizmektedir. Türkiye, bugüne kadar kadın haklarını desteklemek ve iyileştirmek için birçok somut adım atmıştır ve ayrıca bu mekanizmalar hala yürürlüktedir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu