GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

İletişim Başkanlığı Tırı Balıkesir’de

İletişim Başkanlığı Tırı Balıkesir’de

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Ali Güzel BGYC’yi ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdürü Güzel, Türkiye turuna çıkan  İletişim Başkanlığı “Dijital Tır”ının Balıkesir’e geldiğini söyledi. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında 12.00-20.00’de ziyaret edilebilen tır, 5 Mart Cuma gününe kadar ziyarete açık.

Güzel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlattığı tır’ın ziyarete açık olduğunu belirtti.

Türkiye turuna 19 Şubat’ta Edirne’den başlayan ve Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi Meydanı’nda konuşlanan tırda sihirli ayna deneyimi, harekete duyarlı ekran, yeşil perde deneyimi, 3 boyutlu sanal kutu ve benzeri alanlar mevcut. Güzel, “Yeşil perde deneyimi mevcut. Oluşturulan görselin çıktısı ziyaretçiye hemen elden teslim edilebiliyor, isteyenlere e-posta olarak da ulaştırılabiliyor. Bu alanda ziyaretçilere, yapılan uçuş deneyiminden elde ettiği başarıyı gösteren bir dijital sertifika oluşturuluyor” şeklinde konuştu.

5 Mart Cuma Gününe Kadar Açık

İletişim Başkanlığının tırında 3 boyutlu sanal kutuda herhangi bir yapıya bağlantısı bulunmadan havada asılı görünmeyi sağlayan boyutlu kutu var. İleri teknolojiyle havada holografi oluşturularak gerçeküstü izlenim sunulan tırda 6’ncı nesil ultra deniz sondaj gemisi Fatih’in hologram gösterisi de yapılıyor. Özel olarak üretilen harekete duyarlı ekran da ileri teknoloji hareket algılama sistemleri animasyon olarak yansıtıyor. Ziyaretçilere bu alanda, Türkiye’nin milli gururu insansız hava aracı (İHA) ile uçuş deneyimi imkanı var. Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında 12.00-20.00’de ziyaret edilebilen tır, 5 Mart Cuma gününe kadar ziyarete açık.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu