GündemEkonomiGörüntülü Haberler

İLK 10’A GİRMEK İÇİN TEMEL ATILIŞLARI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Balıkesir’de bir dizi temel atma törenine katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Çağış kampüsünde ’Balıkesir Teknokent’ temeli,1.Organize Sanayi Bölgesinde ise S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi modern işyerleri temel atılışına katıldı.

ÖZLÜ ‘MODERN SİTELERE GEÇİŞ’

Bakan Özlü, ‘Türkiye’de 858 sanayi sitesi, 77 teknokent olduğunu söyledi. Teşviklerin sürdüğünü ifade ederek gelişmenin sağlanması adına Balıkesir’e de desteğin süreceğini ifade etti. Özlü, OSB’de yaptığı temel atılışında, Modern Sanayi Siteleri için çalışma yapıldığını söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, teknokentlerin Türkiye’nin sanayi 4.0 yolundaki öncü kuvveti olduğunu ifade etti.

KAMİL GÜLER ‘ TÜRKİYE’DE İLK KSS’

S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi temeli atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’de katıldı. Törende kooperatif Başkanı Kamil Güler, ‘temeli attık şimdi sıra tamamlanmasında’ dedi. Heyecanla taşınmayı bekliyoruz dedi.

KAFAOĞLU ‘MEKÂNLAR DOLDU DOLUYOR’

Uyuyan dev uyandı diyen Başkan Kafaoğlu, Yaklaşık 120 trilyonluk bir yatırımla yapılan modern işyerleri için startın temel atma ile verildiğini ifade etti. Kafaoğlu, yatırımcılarımız Balıkesir’e geldi ve gelmeye devam ediyor. Mekânımız doldu. Kamulaştırma ile ilgili kararda onaylandı. Sayın Bakanımızın da Balıkesir’in arkasında olduğunu yürekten hissediyorum’ dedi.

KAMİL GÜLER ‘ TÜRKİYE’DE İLK KSS’

S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi temeli atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’de katıldı. Törende kooperatif Başkanı Kamil Güler, ‘temeli attık şimdi sıra tamamlanmasında’ dedi. Heyecanla taşınmayı bekliyoruz dedi.

KAMİL GÜLER ‘MODERN YENİ İŞYERLERİ’

Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla beraber şehrimizin kalkınması için kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlamak ve Ağaç işleri ile uğraşan esnafımızı modern şartlarda çalışması için Mayıs 2015’te kurduğumuz kooperatifimizin temel atma töreni için toplandık. Organize Sanayi Bölgesi içinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz KSS olarak 240 dönüm arazi üzerinde 247 ortaklı 150 metrekare ile 3 bin metrekare arası 14 tipte atölyelerimiz bulunmaktadır. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri desteği ile üst yapının yüzde 60 altyapınınsa yüzde 100’ü yıllık yüzde 2 faiz oranı ile geçici kabulden sonra 2 yıl ödemesiz 11 yıl geri ödemeli olmak şartı ile 2016yılı yatırım programına girerek bugüne geldik. Amacımız Bakanlığımızın ve değerli ortaklarımızın desteği ile özveri ile çalışmalarımızı yapacak ve daha modern bir şekilde yeni işyerlerimize taşınmayı heyecanla bekliyoruz’dedi.

KAFAOĞLU ‘İLK SEVDAMIN OLDUĞU YERDE TEMEL ATIYORUZ’

Yerel yönetimlerde benim ilk aşkım ilk sevdam diyerek sözlerine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘Altıeylül belediye başkanıydım.7 Kasım itibarı ile de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevime devam ediyorum. OSB ve Üniversite Altıeylül bölgemizin içinde kalıyor. Küçük dükkânlardan artık çağın ihtiyacına cevap verebilecek çalışmalara öncelik verilecek. Hizmet edilecek’dedi.

KAFAOĞLU ‘MEKÂNLAR DOLDU DOLUYOR’

Uyuyan dev uyandı diyen Başkan Kafaoğlu, Yaklaşık 120 trilyonluk bir yatırımla yapılan modern işyerleri için startın temel atma ile verildiğini ifade etti. Kafaoğlu, yatırımcılarımız Balıkesir’e geldi ve gelmeye devam ediyor. Mekânımız doldu. Kamulaştırma ile ilgili kararda onaylandı. Sayın Bakanımızın da Balıkesir’in arkasında olduğunu yürekten hissediyorum’ dedi. Bizi izlemeye devam edin diyen Başkan Kafaoğlu 2023 -2073 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleme sağlandığını kaydetti. Balıkesir’in plakası 10.Ekonomik gelişmişlikte Türkiye’deki gibi 16. sıradayız. Türkiye’de ki gibi dünya ekonomisi sıralamasında ilk 10 hedefi var İller sıralamasında Balıkesir’in hedefi ’de ilk 10’ifadelerini kullandı.

VALİ YAZICI ‘ İLK 10 HEDEFİNE DOĞRU’

Balıkesir Valisi -OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, 2 Organize sanayi bölgesinin dolması nedeni ile yaklaşık 700bin metrekare genişleme alanının onayını aldıklarını söyledi. Yazıcı, ‘ Tarım Bakanlığımızdan da izinleri aldık. Kamulaştırma süreci kaldı. Bu konuda sayın bakanım yardımınızı bekliyoruz’ dedi. Balıkesir’in tarım ve çiftçiliğini anlatan Yazıcı bu şehre yakışanı sanayicimiz ve üreticimiz her zaman yapacak ve kaliteden ödün vermeyerek üretmeyi sürdürecektir’ ifadelerini kullandı. Vali Yazıcı, ‘Lojistik köyün faaliyete geçmesi ve Çanakkale köprüsü nünde faaliyete geçmesi ile beraber Balıkesir’in ilk 10’a gireceğine inancım tamdır’ dedi.

BAKAN ÖZLÜ ‘DESTEKLEYECEĞİZ’

Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, ‘ Türkiye’de 858 sanayi sitesi var. Modern sanayi siteleri kurulması için çalışıyoruz. Sanayi’den elde edilen istihdam büyüktür.4milyon kişiye hitap eden bir yapıdan bahsediyoruz. Pek çoğu küçük yapılardan ve eski yapılardan oluşuyor bunların yenilenmesi ve modern sitelere dönüşmesini arzu ediyoruz’ dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu