Gündemİlçe HaberleriSpor

İLKAY GÜNDOĞANDAN DURSUNBEY’E ENGELLİ ARACI

İlkay Gündoğan’dan memleketine engelli taşıma aracı Manchester City takımında forma giyen İlkay Gündoğan, Balıkesir Dursunbey Belediyesi’ne engelli taşıma aracı hediye etti.

Balıkesir Dursunbey Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” projesine destek veren ünlü futbolcunun annesi Ayten ve babası İrfan Gündoğan, İlkay Gündoğan’ın sözünü verdiği tam donanımlı engelli taşıma aracının anahtarını Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a teslim etti. Söz konusu hafif ticari araç, özel donanımı sayesinde engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle arabaya rahatça binebilmelerini sağlıyor. Ayten Gündoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, aracın hayırlı hizmetlerde kullanılacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

“1300 engelli vatandaşımız için böyle bir araç düşünmüştük”

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan da ünlü futbolcu İlkay Gündoğan’a desteğinden dolayı teşekkür etti. Belediyeden edinilen bilgiye göre Bahçavan, “Bugün sağ olsunlar Ayten hanım ve İrfan bey engellilere yönelik hizmetlerimizde kullanacağımız aracın anahtarını teslim ettiler. Projede, ilçemizdeki yaklaşık 1300 engelli vatandaşımız için böyle bir araç düşünmüştük. Bunu kardeşlerimize teklif ettiğimizde aracın tamamını anahtar teslim olarak vereceklerini söylediler. Biz kendilerine çok teşekkür ediyor, İlkay Gündoğan kardeşime de başarılar diliyorum” dedi.

Aracı inceleyen Gündoğan ailesi, aracın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Aracın anahtarını Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a teslim eden futbolcunun annesi Ayten Gündoğan, aracın hayırlı hizmetlerde kullanılacağı için çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Bahçavan, “Bugün Ayten hanım ve İrfan bey bizlere engellilere yönelik hizmetlerimizde kullanacağımız aracın anahtarını teslim etti. Engelsiz Dursunbey sloganı ile çıktığımız bu projede, ilçemizdeki yaklaşık 1300 engelli vatandaşımız için böyle bir araç düşünmüştük. Bunu kardeşlerimize teklif ettiğimizde bizi kırmadılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Ayten ve İrfan Gündoğan’a plaket ve çiçek takdim etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu