GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

“İman Ayetleri Hat Sergisi” Balıkesir’de

“İman Ayetleri Hat Sergisi” Balıkesir’de

 

Albayrak Grubu’nun bu yıl 8’incisini düzenlediği “İman Ayetleri Hat Sergisi” Balıkesir’de sanatseverlerle buluştu.

 

Şıldak “İlimizin Manevi İklimine Katkı”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak , “ Haftaya hayırlı ve güzel bir faaliyetle başlıyoruz. Albayrak Grubu pek çok hayırlı işe, güzel faaliyetlere imza atıyor ve bunların Balıkesir’de de pek çok yansımalarını gördük. Anlamlı bir serginin bu güzel salonda açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. İlimizin manevi iklimine bu konudaki katkılarından dolayı ben de teşekkür ediyorum. Bütün emek veren hattatlara, sanatçılara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

01

 

Sanatı Erişilebilir Kılmak

Albayrak Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri sergide yaptığı konuşmasında “ Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’ın selamını ileterek konuşmama başlamak istiyorum. Albayrak Holding Hat takviminin biz bu yıl 8’incisini düzenliyoruz. Biz daha önceden İstanbul’un farklı illerinde farklı belediyelerinde düzenliyorduk, tabi buradaki düşüncemiz sanatı biraz daha erişilebilir kılmak. Amacımız herkesin bir şekilde bu farklı yazım tekniklerini görmesi, ilgi duyması ve bilgi sahibi olmasını sağlamak ”dedi.

Başkan Yılmaz “Her Zaman Paydaş Olmaya Hazırız”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Yılda 12 ay var, “Ey İman Edenler” ile başlayan ayetlerden oluşan 12 takvime işlenecek güzel birer iş çıkmış. Balıkesir için güzel olan kısmı ise, Albayrak Holdingin Balıkesir’de böyle bir serginin yapılmasını tercih etmeleri bizi çok memnun etti. Sergi salonumuz 2017 yılında bitti. Burada emeği geçen bütün Belediye Başkanlarımıza teşekkür ederiz. Albayrak gurubun yaptığı pek çok iş var. Bizleri paydaş olarak görebileceğinizi söylemek isterim” dedi.

 

285258793 377862454376810 7765663927037273416 N

 

Albayrak Hat Takviminde Maneviyat İşlemesi Görücüde

Albayrak Hat Takvimi Sergisi, “Ey iman edenler!” hitabıyla başlayan ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluştu. Daha önce Ayasofya Camii’nde sergilenen ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların ilgiyle karşıladığı, 12 farklı hat sanatçısının çalışmalarından oluşan sergiyi Balıkesirlilerde ilgiyle gezdi.

Sergi 9 Haziran’a Kadar Açık Olacak

İstanbul’un dışında ilk kez farklı bir ilde gerçekleştirilen ve 9 Haziran’a kadar sanat ziyaret edilebilecek olan sergide yer alan eserlerin hattatları ise Seyit Ahmet Depeler, Said Abuzeroğlu, Ali Toy, Ahmed Fâris Rızk, Davut Bektaş, Prof. Dr. Mehmet Memiş, Sami Naddah, Mehmed Özçay, Hakan Arslan, Abdurrahman Depeler, Ahmet Koçak, Osman Özçay ve Zeki Seyidoğlu.

 

285285544 377862547710134 5803226246344293910 N

 

Hat Sanatının Manevi Güzellikleriniz İncelediler

Balıkesir Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İman Ayetleri Hat Sergisi”nin açılışına, “Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Albayrak Grubu Yöneticileri İle Birlikte Hat Sanatına Gönül Verenler Katıldı.

HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu