EğitimDünyadan Haberler

İNANDILAR, MÜCADELE ETTİLER VE BAŞARDILAR…

Bilecik’te düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ oyunları şampiyonasında takım halinde Türkiye 1.’si olan Kepsut Mahmudiye Ortaokulu öğrencileri Vali Ersin Yazıcı tarafından kabul edildi.

Bilecik’te düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonasında Mahmudiye Ortaokulu öğrencileri Kerem Demirbaş Reversi Oyununda Türkiye 1.’si olurken, Tarık Yaylalı Mangala Oyununda Türkiye 2.’si, İbrahim Çoban Pentago oyununda Türkiye 2.’si oldu.

Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı’nın da katıldığı ziyarette öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yazıcı, geleceğin inşasında gençlere ve çocuklara önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Sporda, azim ve kararlılıkla mücadele etmenin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

SPOR İLE GELECEĞE HAZIRLANIYORUZ

2017-2018 öğretim yılında öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Türkiye geneli 9-14 yaşları arasındaki öğrencilere yönelik düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’na katılarak büyük başarı elde eden öğrenci ve öğretmenleri emeklerinden dolayı tebrik edip, öğrencilere ödül takdim eden Vali Yazıcı, “Biz çocuklarımızın bu geleneksel oyunlardan uzak kalmasını istemiyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın spora olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz.

Balıkesir son zamanlarda hem sportif hem de sanatsal alanlarda büyük başarılar gösterdi. ‘BENGİ ve Sporda Yetenek 10’la Gelecek’ projeleri kapsamında Balıkesir genelinde birçok etkinlik düzenleniyor. Çocuklarımız sporla ve sanatla buluşuyor. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çocuk ve gençlerin boş vakitlerini sistemli ve eğitici oyunlarla keyifli hale getirmek ve kötü alışkanlıklardan korumak, sosyalleşmeleri ve sosyal kimlik sağlamalarına yardımcı olmak yine hedeflerimiz arasında.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu