GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İNCE “HATALARIMI BİLİYORUM”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, “Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım orada.” dedi.

MİTİNG YAPMAYA GECELERİDE DEVAM ETSEYDİM”

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım orada. Erdoğan 32 civarında, ben 107 miting yaptım. Yetmez, keşke geceleri de devam etseydim, daha fazla yapsaydım.” Dedi .İnce, Habertürk Televizyonu’nun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi sürecine ilişkin bir soruya cevap veren İnce, Kılıçdaroğlu’nun kendisini evine davet ederek, anketlerden kendisinin isminin çıktığını söylediğini ve böylece aday gösterildiğini anlattı.

Muharrem İnce, “Sayın Genel Başkan ile ilgili en ufak bir şikayetim yok. Gereken desteği her zaman verdi. Hiçbir şekilde kendisine haksızlık etmem, ne gerekiyorsa yaptı, sürekli aradı sordu. Hatta bazı şeyler vardı ki onlar ileride belki açıklanabilir. Hiçbir şekilde kendisine haksızlık etmem ama bazı illerde çok can sıkıcı şeyler oldu. Örgüte çok teşekkür ederim. Ufak bir iki can sıkıcı şey oldu o kadar.” dedi.

“APOLET TARTIŞMASINI FAZLA UZATTIM”

Kampanya döneminde 6 alyans, bir ilkokul öğrencisinin şiir yarışmasında kazandığı çeyrek altın, zarfıyla sakladığı 5 lira gibi özel destekler aldığını anlatan İnce, açılan yardım hesabına ise 150 bin kişinin para yatırdığını bildirdi. Miting meydanlarındaki kalabalıkların sandıklara yansıyıp yansımadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan İnce, şöyle konuştu:“Bir şeyi kırdık. 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Ben şunu söylemiyorum; ‘Başarılı mıydınız?’ Başarılı olmak seçimi kazanmaktır. Ben öyle anlarım. Ben 22’ye, ben 31’e başarı demem. 50+1’dir başarı. Ben bunu alırım. Ama ben bitti demeden bu iş bitmez. Onu da söyleyeyim. Bu iş bitmedi. Umutları tazeledik, meydanları doldurduk, 30 barajını aştık. Takip edeceğiz. Zafer, hazırlıktır. Hazırlığınız yoksa zafer olmaz.

Denedik olmadı. Zafer hazırlıktır derken şunu demek istiyorum; Mustafa Kemal Paşa Gediz’de, Kütahya’da, Eskişehir’de yenildi ve orduyu Sakarya’nın doğusuna çekti, bütün hazırlıkları yaptı. Her şeyini hazırladı ve Büyük Taarruzu başlattı. Ne yapmalıyız şimdi? 188 bin sandık var, hemen şimdiden 188 bin sandık görevlisine bir statü vermeliyiz. 9 Eylül’de bir kampanya başlatacağım dedim. 1 milyon genç, 18-35 yaş arasında, bütün hazırlıkları yapıp önümüzdeki seçime bu hazırlıklarla girmek. Hatalarımız neler, bunu sorgulamalıyız. Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım orada.

Erdoğan 32 civarında, ben 107 miting yaptım. Yetmez, keşke geceleri de devam etseydim, daha fazla yapsaydım. Gücümün son damlasına kadar kullanmamışım, kullansaydım. 14 gün önce açıklansaydı, orada partinin hatası var. 13 ile gidemedim, zaman yetmedi. 20 gün daha zamanım olsaydı, çok farklı olacaktı. 50 günde 41 yıllık sınırı aştık.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu