GündemSiyaset

İNCE: “YENİ ANAYASA ALDATMACALARLA DOLU”

Referandum maddelerinde kandırmaca yaşandığını belirten CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce AK Parti’ye yüklendi. Artan vekil sayısından, seçme ve seçilme yaşının 18’e çekilmesine kadar tüm maddelerin çelişkili olduğunu savunan İnce, seçmenleri hayır demeye davet etti.

 

 

Yeni Anayasa maddelerinin ekonomiyi güçlendirmeyeceğini ve terörü bitirmeyeceğini ifade eden Muharrem İnce, iktidarın FETÖ ve PKK’nın hayır dediği algısı yapmaya çalıştığını belirtti. Kendisinin bu yönde bir açıklama duymadığını söyleyen İnce ”Madem bu anayasa değişikliği ile ülkede ekonomi canlanacak, terör bitecek neden 2019’u bekliyorsunuz, hemen yapın. Ben ne PKK’nın nede FETÖ’nün hayır diyeceğine yönelik açıklamasını görmedim. Siz böyle dediğinize göre görüşüyorsunuz” diyerek referandumun aldatmaca olduğunu savundu. İdam tartışmasının da yersiz olduğuna vurgu yapan CHP’li İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı idamın kalkma yazısını basına dağıttı. Yeni Anayasa ile vekil sayısının 550 den 600’e çıkmasını eleştiren İnce, Amerika, Rusya ve Türkiye’nin nüfuslarıyla vekil sayılarını dile getirerek, Türkiye’nin fazladan 50 vekile ödeme yapmasını enayilik olarak değerlendirdi. İşte CHP’li Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Balıkesir’deki toplantıda söyledikleri.

 

AKP’Lİ DÖRT VEKİL KARŞIMA ÇIKSIN, TARTIŞALIM

Bu imza kimin. Ben burada görüyorum ki Recep Tayyip Erdoğan Başbakan yazıyor. Bu imza neyin imzası. Yıl 23 Haziran 2004. “Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan ve başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu’nca 21 Haziran 2004 yılında kararlaştırılan ölüm cezasının kaldırılmasıyla ilgili bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının gerekçesi ilişikte gönderilmiştir. Gereğini arz ederim. Recep Tayyip Erdoğan Başbakan.” Yani 13 nolu protokolü kim imzaladı. İdam cezasını kim kaldırdı Recep Tayyip Erdoğan? Sen kaldırdın. Bu imza senin değil mi? Bu imza kimin? Kendi kaldırdığın idam cezasını şimdi meydanlarda niye insanları kandırıyorsun? Bu kimin? Bir daha referandum yapacakmış. Bunun içine koysaydın o zaman. Bu ne biliyor musunuz? Niye anlatamıyorlar bu 18 maddeyi? Hangi maddede güçlü Türkiye olacakmışız, ekonomimiz güçlenecekmiş, terör bitecekmiş. Şimdi sorum şu: Bu 18 maddeden hangi madde geçerse terör bitecek. Yani terörü bitirecek madde hangisi? Bir Allah’ın kulu çıksın bunu anlatsın. AKP’nin Balıkesir’de 4 milletvekili var. Ben haftaya yine buradayım. Birisi gelsin benim karşıma Ali Hikmet Paşa Meydanı’na çıkalım. Desin ki terörü bitirecek madde 8-9-10-11 mi hangisi? Ekonomiyi güçlendirecek olan madde hangisi? Çıksın biri anlatsın bunu.

 

REFERANDUM MADDELERİ ANLATILMIYOR, ÇAMUR ATIYORLAR

Neden bu maddeleri konuşamıyorlar? Malına güvenemiyor. Bu sefer ne yapıyor? Çamur atıyorlar. HDP, PKK, FETÖ hayır diyormuş. Birincisi ben PKK’nın hayır dediğini duymadım, FETÖ’nün hayır dediğini duymadım. Gazetelerde okumadım, televizyonlarda görmedim. Siz gördünüz mü? Peki FETÖ’nün hayır dediğini bunlar nereden biliyor? Arkadaşları mı, görüşüyorlar mı hala, ikna etmeye mi çalışıyorlar? Demek ki görüşüyorlar. Bu maddelerin hiç birisini meydanlarda konuşamazlar, konuşamıyorlar da zaten. Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, terörü bitireceğiz diyorlar. Genç işsizlik oranı yüzde 23’lere gelmiş. 2016 yılında 11 milyon turist azalmış, tarım çökmüş, emekliler geçinemiyor. 15 yıldır terörü niye bitirmediniz? Engel olan ne? Peki, madem bu anayasa acil, madem bu yürürlüğe girdiğinde terör bitecek, ekonomi düzelecek, Türkiye düzlüğe çıkacak, neden 2019’u bekliyorsunuz o zaman? Terörü hemen bitirin. Bu anayasa yürürlüğe ne zaman girecek? 2019’da. Madem güçlü Türkiye olacak, madem terörü bitirecek bir panzehir bu neden 2019’u bekliyorsunuz hemen yapın. Demek ki yalan söylüyorsunuz. İdam tartışması yapıyorsun, idamı kaldıran sensin. Ama ne yazık ki medyada bunları göremiyorum. Bakalım yarın görecek miyiz bunu da merak ediyorum. Sesimizi kesiyorlar. Korkmayın arkadaşlar, kimse korkmasın.

 

VEKİL SAYISI ARTIYOR, ENAYİ MİYİZ, ZENGİN MİYİZ?

Bir başka mesele; 550 milletvekili 600 olacak neden? Bunu meydanlarda çıksın birisi anlatsın. Hatta bu 600 değil, 650 olacak. ABD’nin nüfusu 300 milyon, milletvekili sayısı 435. Rusya’nın nüfusu 150 milyon, milletvekili sayısı 450. Bizim nüfusumuz 80 milyon, 550 milletvekili yetmiyor 600 yapacağız bir de. Yani ABD nüfus olarak bizim 3,5 katımız adamın 435 milletvekili var, biz 600 yapacağız. Bu 600’de değil 650. Neden 650 onu da anlatayım? 600 milletvekili olacak mı? Olacak. Bu referandumdan evet çıkarsa milletvekilleri bakan olabilecek mi? Hayır. Bakanlar dışarıdan atanacak. Şu anda başbakan dahil kaç bakan var? 27. 600 milletvekili olacak, 27’de bakan olacak, yaptı mı 627. Bir de cumhurbaşkanı yardımcıları olacak. Biz bu kadar zengin miyiz? Ey aziz milletim, ey AKP’ye oy verenler, ey evet demeyi düşünenler; enayi miyiz biz? 300 milyonluk ABD, dünyanın en zengin ülkesi 435 milletvekili, 80 milyonluk Türkiye 650 milletvekili. Reva mıdır bu, yazık değil midir bu millete, günah değil mi? Sonra bu milletvekilleri ne yapacak, yetkileri de ellerinden alınmış. Gen soru veremez, sözlü soru soramaz. İstediği zaman meclisi fesih edebilen bir cumhurbaşkanı. Akıl sır erebilecek bir iş değil bu.

 

NİYE O’NUNLA, BENİMLE OLAMAZ MI ALLAH

Bir başka konu daha; ben geçenlerde Trabzon’da gördüm, şimdi de Balıkesir’de gördüm. Şaşkınım yani. Burada bir afiş gördüm; “göklerden gelen bir karar vardır” Bunlar kafayı kırmışlar yahu. Böyle bir din yok. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Göster bakayım kararı o zaman. Nasıl bir karar bu yahu. Yani Allah’tan karar varmış, öyle söylüyor. Yalana bak yahu. Göstersene kararı? Böyle bir şey olabilir mi? Allah siyasetle uğraşır mı yahu? Allah hepimizin Allah’ı değil mi, biz hepimiz onun kulları değil miyiz, biz Müslüman değil miyiz? Göklerden gelen bir karar varmış; mail mi geldi, facebooktan mı, twitterden mi, nereden geldi yahu. Siz kimsiniz. Siz peygamber mi zannediyorsunuz kendinizi. Vahiy peygambere gelir. Bu nasıl bir dindir, nasıl Müslümanlıktır. Geçenlerde Trabzon’da gördüm; Tayyip Erdoğan’ın resminin altına yazmış; “Üzülme Allah seninle.” Böyle bir şey olabilir mi? Niye onunla; benimle olamaz mı Allah, sizinle olamaz mı? Neden onunla? Peygamber mi bu, kim bu? Bu tür anlayışlar bizim kutsal dinimize çok büyük zarar verir. Bu doğru değil. Bunu AKP teşkilatının karşı çıkması lazım. Bu nasıl bir anlayıştır. Yani Balıkesir’in meydanında kocaman afiş asılıyor ve AKP teşkilatı bunu seyrediyor. Şaşkınım yani. Bunu nasıl seyredersin? Bu nasıl bir yalandır, nasıl bir din sömürüsüdür?

 

HAYIR DİYENLER MUSTAFA KEMAL’DİR, HALİDE EDİP’TİR

Bakın, bu topraklarda hayırcılar da var evetçiler de var. Hayırcılar kimlerdi biliyor musunuz? Mesela Mustafa Kemal’di Sevr’e, hayır dedi. İşgale hayır dedi, Halide Edip’tir. Köroğlu’dur Bolu Beyi’ne hayır demiştir. Dadaloğlu’dur padişahın fermanlarına hayır demiştir. Bu olamaz, bu bir kandırmacadır. Birinci maddesi daha kandırmacadır. Şu anda bizim anayasamızda ne yazıyor? Yargı bağımsızdır diyor. Peki, yargı yetkisi bağımsız mahkemelere aittir ve yargılamak Türk Milleti adına yapılır diyor. Şimdi bunun yanına yargı bağımsız ve tarafsızdır ekliyorlar. İlk bakışta hoş gelebilir. Hayır, arkadaşlar, yargı taraftır. Yargı demokrasiden, cumhuriyetten, insan haklarından yana taraftır.

 

18 YAŞ GENÇLERİ KANDIRMAK İÇİN UYDURULMUŞ

600 milletvekili, 18 yaş. Yani çocukları, gençleri kandırmak için, sırf onların oyunu almak için uydurulmuş bir şeydir. 18 yaşında gençlerden milletvekili olsun mu? Olsun kardeşim, itirazım yok. Senin oğlun, senin kızın olsun mu dersen, olmasın istemem. Bu çocuğa yapılan bir kötülük çünkü. Kimin işine yarayacak bu? Genel başkanların arkadaşlarının çocuklarının işine yarayacak. Garibanın işine yarayacak mı? Hayır, yaramayacak. Aday olacak gençler babasından alacaklar parayı, gidecek adaylık için müracaat edecek. Sonra nasıl oy kullanacağını babası mı söyleyecek? Bu doğru değil. Gençler milletvekili olsun mu? Olsun kardeşim. Ama size milletvekilliği vermek yerine bence sınav sorularınızı çaldırmasınlar daha iyi bir iş yaparlar. Size üniversitelerde yurt bulsunlar. TOKİ her işi yapıyor da bunu niye yapamıyor? Ev bulamıyorsunuz. Üniversitede kredi versin, burs versin, yurt bulsun, iş bulsun, çok da hayırlı bir yapmış olurlar. Yoksa biz gençlerin milletvekili olmasına karşı olan birisi değiliz. Ben de isterim gençlerin milletvekili olmasını, ama bu kandırmacadır.

 

KİME KARDEŞİM DEDİYSE İFLAH OLMADI

Cumhurbaşkanı altı ay süreyle Olağanüstü Hal ilan edecek. Olağanüstü Hal de varlıklı insanlara sesleniyorum. Evet, düşünen varlıklı insanlara seslenmek istiyorum. Bir kararnameyle sizin malınıza, mülkünüze el koyarsa ne yapacaksınız? Bazen şöyle bir savunma geliyor: ‘Kardeşim benim malıma mülküme niye el koysun, ben zaten Ak Partiliyim’ diyor. Öyle deme; FETÖ de Ak Partiliydi bir zamanlar. İşler değişir, iki dakikada satarlar seni. Kaddafi kardeşimdi sattılar, Esad kardeşimdi sonra kanlım Esed oldu. Esad’ı bile Esed yaptılar. Bülent Arınç vardı ne oldu? Gitti. Ahmet Davutoğlu vardı ne oldu? Gitti. Abdullah Gül? Gitti. Kime kardeşim diyorsa iflah etmiyor zaten. Ot bitsin istemiyor. Aman birisi kafayı kaldırırsa hemen onun işini bitiriyor. Davutoğlu Obama’dan randevu istedi, gitti.

 

BİNALI YILDIRIM KENDİNİ DEĞNEKTEN SAYIYOR

Şimdi Binali Yıldırım ilginç bir adam. Sayın başbakan dünya siyaset tarihine geçecek kadar ilginç bir kişi. Bu topraklarda 1071 Malazgirt Zaferi’nden bu yana bu topraklar böylesini görmedi. Diyor ki; ‘iki başlı değnek toprağa girer mi’ diyor. Kendini değnekten sayıyor da Tayyip Erdoğan onu öyle saymıyor. Yani sen iki başlı mısın, seni baş yerine koyan var mı da böyle konuşuyorsun. ‘Bir gemide iki kaptan olmazmış’ yalandan kim ölmüş. Bir gemide ikinci kaptan mutlaka gereklidir. Bir uçakta ikinci pilot gereklidir. Yedek şoför uzun yolda otobüste gereklidir. Tam tersidir yani. İkinci kaptan olmadan gemi yola çıkamaz. İkinci pilot olmadan uçak havalanamaz. Bizim tarihimizde kağanlık, padişahlık, beylik var. Bizim tarihimizde Bilge Kağan, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan var. Bizim tarihimizde birinci adamlar olduğu gibi ikinci adamlar da var. Mesela Alparslan varsa yanında Nizam-ül Mülk var. Bilge Kağan varsa yanında Tonyukuk var. Çandarlılar, Sokollular var, Mithat Paşa var. Atatürk varsa yanında İsmet Paşa var. Hep ikinci adamlar var.

 

HAYIR MİTİNGİ YASAK, UYANIŞ AÇIKLAMASI YAPACAĞIM

Bu sistem bir ucube sistemdir. Balıkesir yakışanı yapacaktır. Haftaya Pazar günü buradayız. Burada bir miting yapacağız. Ama il başkanımız basın açıklaması diyecek ne yapsın. Hayır deme mitingleri yasak, evet deme mitingleri serbest. Niye? Miting yapmıyormuş o açılış yapıyormuş. Devletin uçağı, helikopteri, otobüsü, devletin parası, devletin örtülü ödeneği açılış yapıyormuş. Tamam, kardeşim ben de miting yapmıyorum. Benimkisi de açılış değil uyanış. Ne uyanışı? Demokrasiye kapanış olmaması için uyanış açıklaması yapacağız. Bizimkisi de bu.

 

İsmail Koca

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu