GündemKöşe Yazıları

İnsan Yaşamında Zamanın Önemi;

İnsan Yaşamında Zamanın Önemi;

Ta ki kendimiz için bir zaman çizelgesi kurup elimizdeki çeşitli görevler ve işler için genel bir zaman dilimi kuramayana kadar, zaman altın fırsatlarıyla fark edilmeden kayıp gidecektir. Plansız yaşam zaman öldürmek için en kesin yoldur.

Önceden plan yapan bireyler nadiren başarısız olur. Onlar zamanında çalışmalarına başlamak ve zamanında tamamlamak için çabalıyorlar. Ayrılan sürenin her dakikasını çözdükten sonra acele etmezler. Planlama ve bunun doğru uygulanması her zaman başarı getirir. Yaşamlarını ve faaliyetlerini planlayanlar nadiren kalp ağrıları, zihinsel gerginlikler ve endişelerle karşı karşıya kalırlar. Tüm dünyada başarılı erkek ve kadınların yaşam tarihine dikkatli bir bakış, başarının zamanın planlı kullanımının sonucu olduğu temel gerçeği ortaya çıkaracaktır.

Bu nedenle, hayatta başarılı olmak istiyorsak, elimizdeki dakikalar, saatler, günler, aylar ve yıllar ile ne yapacağımızı belirtmeliyiz. Bu başarının ilk adımıdır. İkinci olarak, iş asla ertelenmemelidir; yarın asla gerçekleşmeyebilir. Sadece şu andan emin olabiliriz. Erteleme ve tembellik zamanı boğan iplerdir. Böylece, zaman bizi yaratabilir ya da yok edebilir. Her şey zamanı nasıl kullandığımıza bağlıdır.

Değerli zamanı değerli işler, değerli insanlar ile kullanmak ve planlamak ümidiyle….

 

Efkan ENGİN.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu