Gündem

İnstagram Meta Açıklaması Geldi

İnstagram Meta Açıklaması Geldi!  İnstagram’da yer alan TikTok kopyası reels videolarının, geçirilen süreyi büyük oranda arttırıyor.

İnstagram Meta Açıklaması Geldi

Meta, Reels sayesinde kullanıcıların Instagram’da geçirdiği sürenin %24 arttığını açıkladı. Öte yandan Reels paylaşımlarının son altı ayda ikiye katlandığı da belirtilmiştir.

Reels sayesinde Instagram’da geçirilen süre %24 arttı

Dünya çapında popüler uygulamaları bünyesinde bulunduran Meta, 2023’ün ilk üç ayına dair kazanç raporunu paylaşmıştı. Bununla birlikte şirket, gelirlerinde yıllık oranda %3’lük bir artış yaşadığını bildirdi. Son üç çeyrekteki düşüş trendine son vermişti.

CEO Mark Zuckerberg, bu artışta en büyük rolün Instagram’ın TikTok benzeri kısa video hizmeti “Reels” olduğunu aktardı. Ayrıca, Reels çıktığından beri Instagram’da geçirilen sürenin önemli bir artış gösterdiğini de ifade etti.

Zuckerberg’e göre 

Yapay zekâ destekli içerik önerilerine sahip Reels özelliği tanıtıldığından bu yana kullanıcıların Instagram’da geçirdiği sürenin %24 artış gösterdiğini belirtti. Aynı zamanda Milyarder CEO, önerilere ve sıralama sistemlerine olan yatırımlarının bu başarıya büyük katkısının olduğunu da ekledi.

Ünlü iş insanı, Reels videolarının ne kadar çok ilgi gördüğüne de yönelik açıklamalarda bulundu. Zuckerberg’e göre kullanıcılar, bu tarz videoları günde 2 milyardan fazla kez paylaşıyor. Bu da son altı ayda iki katlı bir artış yaşandığını ortaya koyuyor.  Diğer taraftan Meta CFO’su Susan Li de Reels’in platforma sağladığı katkıdan dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Bununla birlikte insanların kısa video formatına değer verdiğini de ifade etti.

Zuckerberg’e Göre 

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu