GündemDünyadan HaberlerEkonomi

İŞ ADAMLARINA ‘‘GELECEĞİ YÖNETME’’ EĞİTİMİ

GÜNMARSİFED, BASİAD ve BAGİAD tarafından İzgören Akademi işbirliği ile ‘‘Geleceği Yönetmek’’ adlı konferans düzenlendi. Ahmet Şerif İzgören, işadamlarına iş dünyasında başarılı olmak için yapılması gerekenleri örneklerle anlattı.

Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD), Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) ve Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) öncülüğünde düzenlenen eğitimde Ahmet Şerif İzgören, iş dünyasının geleceğini masaya yatırdı. Gelişim ve değişimin kaçınılmaz olarak kurumları etkilediğini söyleyen İzgören bilgi toplumu ve küresel rekabetin ihtiyacını karşılayacak bir alt yapının kurulmuş olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Toplantıda Ömer Emre Kaya tarafından ‘İzgören Verimlilik Modeli’ anlatılırken Eğitmen Seda Altun, ‘21. Yüzyılda Çevik Şirketler’ sunumunu gerçekleştirdi.

BAŞKANLARIN GÜNDEMİ ‘‘EĞİTİM’‘

Toplantıda konuşan BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, ‘‘Hepimiz birşeyleri yönetiyoruz. İşimizi, ailemizi, şirketimizi yönetiyoruz. Fakat geleceği nasıl yönetiyoruz? Burada sorularımız olduğunu düşünüyorum. O nedenle de bu sorulara cevap vermek adına İzgören Akademi’nin bu eğitimini çok önemsiyorum’’ dedi. Geleceği yönetmenin önemine dikkat çeken GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, ‘‘Geleceği yönetmek denildiğinde hep astrologlar, medyumların gelecek hakkındaki kehanetleri baz alınır fakat biz iş dünyasının geleceği için yapılacakları İzgören Akademi tarafından verilen eğitimde alacağız’’ dedi. BASİAD olarak eğitime çok önem verdiklerini söyleyen BASİAD Başkanı Abdullah Bekki ise iş dünyasının geleceği için alınan sektör içi eğitimlerin faydalı olduğunu dile getirdi.

İZGÖREN ‘‘DOĞRU HAMLE ÖNEMLİ’’

Toplantıda iş adamlarının doğru analizler yapması gerektiğini söyleyen Ahmet Şerfi İzgören, ‘‘Değişim öğrenme ile ilgilidir. Başarılı kurumsal değişim ise iki yönlü olarak hiyerarşi basamakları arasında öğrenmenin ne kadar özendirildiği, desteklendiği ve takip edildiğine bağlıdır. Değişimin amacı ise daha önce var olmayan değerli bir şey yaratmaktır. Geleceği yönetmek için ise doğru eğitimler ile personeli de eğitmek gerekir. Her bir personel aslında o işletmeyi yansıtır’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu