GündemEkonomi

İş Dünyası Gelecek Planlarında Bölgeye Ve Birbirlerine Destek Olacak

İş Dünyası Gelecek Planlarında Bölgeye Ve Birbirlerine Destek Olacak

 

GÜNMARSİFED çatısı altında; BASİAD, ÇASİAD, BANSİAD, BİSİAD, BAGİAD, BANGİAD ve TÜRKONFED yetkilileri bir araya gelerek Güney Marmara gelecek planlamasını görüştü.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) çatısı altındaki derneklerin temsili ve TÜRKONFED Yöneticilerin katılımı ile Güney Marmara gelecek planlamalarına temel teşkil edecek konuları ve yapılması planlanan çalışmaları görüştü.

GÜNMARSİFED EV SAHİPLİĞİ YAPTI

GÜNMARSİFED BaşkanI İsa Tamer Çelik başkanlığında önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Türkonfed Başkan Yardımcısı ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serpil Veral, Türkonfed Başkan Yardımcısı ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, BANGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BANSİAD Başkanı H. Cengiz Küçükköseleci, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Barış Aksoy araştırmaları ve görüşlerini aktardıkları konuşmaları ile toplantıya katkı verdiler.

2021 PLANLAMALARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan İsa Tamer Çelik 2020 yılı gelişmeleri ışığında 2021 yılı ile birlikte Güney Marmara’da yaşanabilecek gelişmeler ve bu doğrultuda dikkatle takip edilmesi gereken konular ve bunlara yönelik planlamalara dikkat çekti. Başkan Çelik şöyle kaydetti:
“ Zor bir dönemden geçiyoruz. Bizleri meşgul eden konu sadece pandemi değil. Deprem planlamasına olan acil ihtiyaç gerçeği, sürece bağlı tüm iş dünyasını derinden etkileyen gelir kaybı ve sürdürülebilirlik sorunu, istihdam piyasasında ve çalışanların gelirlerinde yaşadıkları kayıpları planlamalarımıza dahil etmeye çalışıyoruz.

 

“BÖLGEMİZE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

 

Tüm bu gelişmelere ilave ülkemizin ağırlıklı olarak Güney Doğu Anadolu bölgesinden bölgemize yönelen göç, yabancı sığınmacıların bölgemize olan ilgisi planlamaların yeniden ele alınmasını gerekli kıldı. Pandemi ve depremin yönlendirmesi ile özellikle İstanbul’dan yazılım sektörü ve uzaktan çalışma kapasitesine sahip firmaların nitelikli işgücü merkezleri tarafından da bölgemize bu merkezlerin taşınması anlamında nitelikli bir göç hareketi bekliyoruz. Tüm bu gelişmeler planlamaların yeniden gözden geçirilmesi ve yeni akımların göz önüne alınarak şehirlerin kapsamlı planlamasına duyulan ihtiyacı ortaya koymaktadır. Bu konuda GÜNMARSİFED Yönetim olarak bizlerde tüm gücümüz ile bölgemize destek vermeye ve değer üretmeye hazırız”

 

ORTAK DESTEK AÇIKLAMASI

 

BASİAD, BAGİAD, ÇASİAD, BANSİAD, BİSİAD, BANGİAD başkanları yaptıkları çalışmaları sunarak TR22 Bölgesinin önümüzdeki 10 yıl planlaması için yapılabilecek çalışmalara ve konunun ne kadar büyük önem taşıdığına değinerek bu yönde GÜNMARSİFED tarafından yapılacak projeksiyon çalışmasına destek vermeye hazır olduklarını söylediler. TÜRKONFED Başkan Yardımcıları Serpil Veral ve Hüseyin Öztürk GÜNMARSİFED tarafından ortaya konan projenin önemine değinerek; Türkonfed bilgi birikimi, insan gücü ve Know-how’ı ile destek vereceklerini ifade ederek Güney Marmara Planlamaları ile ilgili görüşlerini aktardılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu