GündemEkonomiTürkiye Gündemi

İş Dünyası Temsilcileri; GÜNMARSİFED Çatısı Altında Erdek’te Bir Araya Geldi

İş Dünyası Temsilcileri; GÜNMARSİFED Çatısı Altında Erdek’te Bir Araya Geldi

 

Çatısı altındaki 7 dernek ve bini aşkın şirketi temsil eden Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Erdek’te düzenlediği toplantıda; Güney Marmara İş Dünyası’nın gündeminde olan konular ele alarak çözüm önerileri üretildi.

 

SORUNLAR ELE ALINDI

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası federasyonu 07 Haziran 2022 Salı günü; GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki başkanlığında; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BASİAD Başkanı Ümit Baysal, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, BİSİAD Başkanı İsmail Özer, ERGİAD Başkanı Özgür Kalafat ve Bölge İş Dünyası temsilcilerinin katılımı ile çeşitli konuları görüşüp çözüm önerisi üretmek için bir araya geldi.  Güney Marmara İş Dünyası temsilcilerinin katılımı ile Erdek’te iş dünyası sorunları ele alınarak çözüm yolları arandı.

STRATEJİ ÇERÇEVESİNDE GÖRÜŞLER

Toplantıda ön plana çıkan konulardan bir tanesi TR22 Bölgesinde kadın girişimciliği oldu. Bölgede kadın girişimci sayısını ve temsil gücünü arttırmak adına neler yapılabileceği ile ilgili katılımcılar görüşlerini ifade ettiler. Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu çatısı altında yönetim kurullarında kadın üye sayısının artmaya başlaması, iş dünyası örgütlenmelerinde başkanlık seviyesinde temsil kabiliyetinin gösterilmesi bölge adına önemli kazanımlar olarak değerlendirildi. GÜNMARSİFED çatısı altında Güney Marmara Kadın Girişimciliğinin ve temsil kabiliyetinin arttırılması adına kurulacak özel komisyon aracılığı oluşturulacak strateji çerçevesinde yapılacak çalışmalar planlandı.

ORTAK GÖRÜŞ OLULTURMA ÇALIŞTIRMALARI

Ön plana çıkan önemli konulardan bir diğeri ise “Ticari Etik” konusu oldu. Kayıt dışı ekonomi başta olmak üzere, vergilendirme sistemi ve tüm bölgenin ticari etik meselesine bakış açısı değerlendirildi. GÜNMARSİFED’in “Ticari Etik” konusunda özel bir çalışma başlatması, konu ile ilgili çeşitli araştırma ve raporlamalara istinaden yakın bölge federasyonlarının katılımı ile sempozyumlar düzenlemesi ve çıkan sonuçlar doğrultusunda “Ticari Etik Belgesi’nin” oluşturularak ilgili yasalarla desteklenmesi için ilgili merciler ile çalışmalar yürütülmesi kararlaştırıldı.  Toplantıda finansa erişim zorlukları, emtialar başta olmak üzere üretim maliyet artışları, enflasyon ve ticari risk konuları ele alınarak ortak görüş oluşturma çalışmaları yürütüldü.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu