Gündem

İş Yerinde Sağlık Ve Güvenlik Hayat Kurtarabilir

İş Yerinde Sağlık Ve Güvenlik Hayat Kurtarır

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan COVID-19 pandemisi nedeniyle olağan dışı günler yaşadığımız 2020 yılında ILO, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü için “İş yerinde sağlık ve güvenlik hayat kurtarabilir” temasının belirlediler.

Uçan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ILO bu süreçte “Pandemi karşısında iş yerinde sağlık ve ayrıca güvenliğin sağlanması” isimli bir rehber yayınlamıştır (www.ilo.org). Rehbere göre ILO’nun pandemi sonrası için çalışma yaşamına ilişkin öngörüleri.

Acil Durum Hazırlığı

“İş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalığın artırılmasını hedefleyen Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Gününün bu yılki teması  Güvenli ve Sağlıklı Bir İş Geleceği! olarak belirlenmiştir.ILO Rehberi’nde öngörülerin yanı sıra, işverenlere ve çalışanlara yönelik önemli hatırlatmalar mevcuttur. Salgın süresince işte sağlık ve ayrıca güvenliğin nasıl sağlanması gerektiğine, “Acil Durum Hazırlıkları”na ve yönetim sistemleriyle olan entegrasyonuna dikkat çekilmekte, salgın süresince risk yönetiminin nasıl yapılması gerektiğine yönelik bilgiler verilmekte, iş yerlerindeki herkesin ayrıca bu sürece doğru şekilde katılımının nasıl olması gerektiğine değinilmektedir.”

Sağlık ve Güvenliğe Bağlı Temel

“Türkiye tüm kurum ve kuruluşlarıyla bilimsel danışmanlık temelinde ve toplumla birlikte COVID-19 pandemisine karşı mücadele vermektedir. İçinde bulunduğumuz zor günleri sağlık ve güvenliğe bağlılık temelinde, görev ve sorumluluklarımızın bilincinde hep birlikte atlatacağımıza olan inancımız tamdır. 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği gününün tüm dünyada süren pandemi ve ardından yaşanması olası tüm sorunlara karşı mücadelelere katkı sağlamasını Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkı sunan kurum, kuruluş, bireylerin ve tüm çalışanların 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Gününü kutluyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu