GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

İŞARET DİLİ KURSU BUGÜN BAŞLIYOR

Yaz kursları arasında açılması planlanan Türk İşaret Dili Kursu oluşan taleple birlikte bugün başlıyor. Ayvalık Halk Eğitim Merkezince hazırlanan kurs programına göre “işaret dili”nin önemi ve işaret dili kullanım ı anlatılacak ve uygulama ile öğretilecek.

Engelleri ortadan kaldırmak, toplumsal farkındalık yaratmak; işitme engellilerin en büyük sorunu olan iletişim için kullanmak zorunda oldukları Türk İşaret Dili’nin (TİD) yaygınlaştırılması ve bu konudaki mağduriyetin asgari seviyeye indirilmesi amacı ile kurs düzenleniyor.

HAFTADA 3 GÜN “İŞARET!”

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yapılacak olan kurslarda işaret dili öğretilecek. Son yıllarda ciddi bir ihtiyaç halini alan “işaret dili” öğrenimine merakta arttı. Hastanelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında ve sosyal yaşamda önümüze çıkan duymayanlar için geliştirilmiş işaret dili eğitimi 2-3 aylık bir çalışma takvimine göre planlanarak veriliyor. Bugün başlayan kurs 10 Ağustos’a kadar sürecek. Şermin Taşpınar danışmanlığında yapılacak kurs Merkez Binada saat 17.00-21.00 arası yapılacak. 10 Ağustos´ta tamamlanması planlanan kurs için kayıtlar alındı ve eğitim öğrenim süreci bugün başladı.

SİYASİLER DE İŞARET DİLİNİ ÖĞRENMELİ

Siyasilere de işaret dilini öğrenmeli. Şu yapılabilir her kürsüde, siyasi oturumlarda, meclis açılışlarında işaret dili ile çeviri yapılması sağlanabilir çünkü Bir canlı yayın sırasında işaret dilini bilen bir kişinin orada çeviri yapması tüm ihtiyacı cevaplar. Mecliste bu dili bilen milletvekili yok. TBMM’de de bazı personele işaret dili öğretilerek bu ihtiyaca cevap verilebilir. Açık oturumlar yayınlanırken milletvekillerinin konuşmaları işaret dili ile de anlatılmalı. Sonuçta işitme engelli vatandaşların da bu konuşmaları takip etme hakları var. İşaret dili öğrenmek günümüzde İngilizce lisan konuşmak gibi gençlere bir kariyer fırsatı yaratabilir.” Semra Aman Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu