GündemEğitim

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BENGİ Projesi kapsamında, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ile Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, İl genelindeki öğrencilerin problem çözme, analitik düşünme ve Bilgi İşlemsel Düşünme becerilerini geliştirilmesi, Bilim ve Sanayi alanında üreten nesiller yetiştirmeye katkı sağlanması amacıyla Kodla10 İş birliği protokolü imzalandı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ‘’Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmemize, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerileri ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur. “AB Kod Haftası” (Code Week), herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir inisiyatifidir. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “AB Kod Haftası” etkinlikleri, tüm Avrupa’da öğrencileri ve öğretmenlerin kodlama becerilerini geliştirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılmakta olup, bu yıl tüm Avrupa’da 6-21 Ekim 2018 tarihlerinde kutlanacak.

Bu kapsamda, Müdürlüğümüz 5. ve 6. sınıf 800 kız öğrencimize 20 farklı ilçemizdeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle kurulan “Kodlama Atölyelerinde” toplam 50 eğitmen tarafından eşzamanlı Kodlama ve Robotik eğitimi verilecektir. Google tarafından alınan hibe ile gerçekleşecek proje “Kodlama Haftası Çalıştayı” İlçelerimizde kurulan Kodlama Laboratuvarlarında kutlanacağı gibi,Yarış Ortaokulunda, 7 Ekim Pazar günü Karesi Atatürk İlkokulunda birbirinden farklı 20 atölyede Kodlama Robotik eğitimi verilecek.’’ İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu