GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

‘’İşimiz Temiz’’ Projesi Hayata Geçiyor

‘’İşimiz Temiz’’ Projesi Hayata Geçiyor

 

Aralarında Balıkesir’in de bulunduğu 20 ilde ‘’İşimiz Temiz ‘’ projesi için adım atıldı.

 

İşimiz Temiz Projesi online eğitimlerle desteklenecek. Projenin 81 ilde yaygınlaştırılması amaçlandı. Balıkesir’de Karesi, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Susurluk’ta eğitimler ücretsiz verilecek.

İŞSİZLERE TEMİZ İŞ

Milli Eğitim Bakan temsilcisi, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve temsicileri ile Halk Eğitim Müdürlerinin de katılacağı toplantı 9 Ağustos’ta yapacak. Verilen eğitimlerin sonunda yiyecek sektöründe faaliyet gösteren ve belge alanlar çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girmeye hak kazanacak.

KARŞILIKLI İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET’in arasında  karşılıklı  iş birliğiyapıldı. Proje ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi”  çerçevesinde halk eğitim merkezlerinde yüz yüze eğitimler başladı.

KALFALIK SINAVINA GİRME İMKANI SUNUYOR

8 saatlik eğitimin sona ermesiyle belgeye sahip olan kişiler, ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa’da da iş imkanı yakalayacak. Belgeye sahip kişiler aynı zamanda çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme hakkı da kazanıyor.

BİRÇOK AVANTAJI MEVCUT

Proje sayesinde kişiler,  ücretsiz Hijyen eğitimi, kişiye özel MEB onaylı başarı belgesi, Avrupa’da geçerli Europass sertifika,  çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkanı kazanıyor.

20 İLDE PROJE HAYATA GEÇİYOR

Proje, Hijyen Eğitimleri yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmelerin hijyen kapasiteleri ile tercih edilebilirliklerini yükseltmek  ve gelirlerini arttırmak  için başlatıldı. Ayrıca Balıkesir’de olmak üzere proje 20 ilde yürürlükte. Proje eğitimlerine katılmak isteyen kişiler halk eğitim merkezlerinden veya  e-yaygin.meb.gov.tr üzerinden kayıt oluşturabilecek.

BALIKESİR’DE 8 İLÇEDE EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Türkiye geneli yaygınlaşma süreci Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere 20 ilde başlatıldı. İşimiz Temiz Projesi’nin, online eğitimlerle desteklenerek 81 ilde yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Balıkesir’de Karesi, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Susurluk’ta eğitimler ücretsiz verilecek.HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu