GündemTürkiye Gündemi

İşlenen Cinayetin Film Gibi Öyküsü

İşlenen cinayetin film gibi öyküsü . Şüpheli kargocu kılığına girip cinayeti işledi. Tanınmamak içinse kask takıp, motosikletinin plakasını kapattığı ortaya çıktı.

 

İşlenen cinayetin film gibi öyküsü . Polisin çok sayıda güvenlik kamerası izleyerek tespit ettiği ve adım adım takibe aldığı şüpheli, çıkarıldığı mahkemede  tutuklandı. Şüphelinin ifadesinde, 10 yıl önce Serkan Kurtgöz’ün kendisine tokat attığını ve bu sebeple aralarında husumet bulunduğunu söyledi.

 

Olay

Olay, 2 Mayıs Salı günü sabah saatlerinde oldu. Yavuz Selim Mahallesi Ankara Caddesi’ndeki 3 katlı binanın 2. katında meydana geldi. Kafasında kask bulunan şüpheli, Ankara Caddesi’ndeki  binaya girdi. Serkan Kurtgöz’ün (44) yaşadığı 2. kata çıktı. Şüpheli Kurtgöz’ün evinin kapısının zilini çaldı. Kapıyı açan kişiye kargocu olduğunu ve paket teslim edeceğini söyledi. Serkan Kurtgöz’ün gelmesini istedi. Kapıya gelen Serkan Kurtgöz, şüpheli tarafından tabanca ile 5 el ateş edilerek yara aldı. Şüpheli kaçtı. Serkan Kurtgöz ise olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 

Backup Of Backup Of Elif 28

Nefes kesen operasyonla yakalandılar

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi cinayet büro dedektifleri geniş çaplı inceleme başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını tek tek incelemeye aldı. Ekipler çok sayıda güvenlik kamerası izledi. Ayrıca görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Kafasına kask takıp, motosikletin plakasını kapatan şüphelinin S.Y. olduğunu tespit etti. Tanınmamak için özellikle her yolu deneyen S.Y. ‘yi Kocaeli polisi  takibe aldı.

”Dur” ihtarına uymadı

Cinayetin ardından Tokat’a kaçan S.Y., Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ile Tokat Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla yakalandı. Şüphelinin de içinde bulunduğu Seat marka 41 AOC 833 plakalı araç, 2 Mayıs gece saatlerinde Tokat’ta polislerin “dur” ihtarına uymadı. Araç, polis ekipleri tarafından kovalanmaya başlandı. Ekiplerin aracın önünü kesmesi üzerine S.Y. ve H.C. yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, Tokat Emniyet Müdürlüğü işlemlerinin ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü cinayet bürosu dedektiflerine teslim etti. S.Y. ve H.C. ile birlikte olaya ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 6’ya yükseldi.

 

D 28

“Bana 10 yıl önce tokat atmıştı”

Zanlı sorgusunda, taktığı kaska ve plakayı kapatmasına güvenerek, cinayet ile hiç bir ilgisinin olmadığını, aranması olduğu için ekiplerden kaçtığını söyledi. Polis ekipleri ise S.Y.’ye güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini gösterdi. Bunun üzerine S.Y., 10 yıl önce Serkan Kurtgöz’ün kendisine tokat attığını ve bu sebeple aralarında husumet bulunduğunu ifade etti. Aynı zamanda, Kurtgöz ile S.Y.’nin cinayetten 1 gün önce gürültü sebebiyle aralarında tartışma yaşandığını söyledi.

F 21

Tutuklandılar

Gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si tamamlanan işlemlerinin ardından serbest kaldı. Ekipler S.Y, H.C.C, B.Z ve E.M.F ise tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti. Hakim şüphelilerden S.Y. ve H.C.’yi  tutukladı. Ayrıca diğer 2 şahıs ise adli kontrolle serbest kaldı. S.Y.’nin savcılıktaki ifadesinde İHA’nın edindiği bilgiye göre ise susma hakkını kullandığı söyleniyor.
Öte yandan, cinayetten önce şüphelinin akaryakıt istasyonuna uğradığı ve motosikletiyle geçtiği sokaklar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu