Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

İsmail Cankul Kongre’de Kükremiş Sel Gibiydi

İsmail Cankul Kongre’de Kükremiş Sel Gibiydi

 

AK Parti 7.olağan kongresi Kepsut ilçesinde gerçekleşti. Kongrede konuşma yapan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul alkışlar eşliğinde ve tezahüratla çıktığı kürsüde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Cankul’un Konuşması Kongreye Damga Vurdu

AK Parti’nin 7.olağan kongresi coşkuyla geçti. Kongreye Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’un sürecini eleştiren ve ‘yolunmuş Tavuk ‘ örneği damga vurdu. AK Parti İlçe Kongresinde yeni yönetim Mehmet Yılmaz ve ekibinden adaylık

“BUGÜN DÜĞÜNÜMÜZ VAR BİRLİK İÇİNDEYİZ”

AK Parti’nin Kepsut’ta düzenlediği kongrede konuşan Kepsut Belediye Başkanı Cankul, “Pek çok partiyi ön seçimler, kendi içindeki iç çekişmeler, fitne fesat bitirmiştir. Bakın burada tek adayımız var, tek listemiz var, mis gibi birlik beraberlik içinde barış içinde düğünümüzü yapıyoruz. Bu her yer de böyle yapılabilir. Biz kendi adaylarımızı, Mevcut Belediye Başkanımızı,5 yıldır Belediye Başkanlığı yapmış bir Belediye Başkanını yetersiz buluyorsak, bunu uygun bir dille anlatıp yeni birini oraya adapte edebiliriz, Bunu yapabiliriz” dedi.

Rekabet Fitne ve Kavga Çıkardı

Cankul, “Rekabet olsun diye girdiğimiz nokta bizim fitne çıkardı, kavga çıkardı, bizi birbirimize düşürdü. Bu seçimde bizim kendi ilçem için söylüyorum umduğumuz kadar oy alamadık. Daha fazla olmalıydı bu kargaşadan kaynaklandı. Hakaretlerden kaynaklandı. İlçe ile bağı olmayan insanlar aday adayı oldu fitne çıkardı. O onun adamı bu bunun adamı girişimlerini biz reddederek yaptığımız istişarelerle başarıyı yakaladık ve kimsenin adamı olmadık.

 

 “Parti’nin Tabelasını Asan İlk Biz Olduk”

 

Kepsut

AK Parti Olağan kongesinde konuşan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul partinin ve birlikte yapılan çalışmaların başarı getirdiğinin altını çizdi.

 

Konuşmasında, “AK Parti Kepsut İlçe Teşkilatı, Balıkesir’de Ak Parti 14 Ağustos 2001 yılında büyük lider Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulduğunda kısa süre içinde teşkilatlanarak Balıkesir’de ilk teşkilat olmuştur. Önceki dönem Milletvekilimiz Kasım Bostan abimizin kıymetli babası rahmetli Hüseyin Bostan hocamın da beraberinde 9 arkadaşımızla Balıkesir’de AK Parti’nin tabelasını ilk duvara asan ilçe olduk. İsmail Avcu’da burada oda 15 Kasım’da bizden bir gün sonra astı. O gün bugündür biz birbirimizi hiç bırakmadık. İstikrarla bugünlere geldik” dedi.

Onun Bunun Değil Erdoğan’ın Adamı Olduk

Bazen bunu nasıl gerçekleştirdiniz diye soruyorlar. İç çekişmelerle onun adamı, bunun adamı, milletvekilinin adamı olacaksın gibi çalışmaları yaşanırken biz ilçemizde bu işlere tenezzül etmeye çalışanları hep reddettik. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın Adamı olduk. Bundan dolayı istikrarla bugünlere getirdik birde ilçemiz kozmopolittik bir ilçeyiz. Toplu olarak bir yere oy veren bir ilçe değildi ve biz üye çalışmalarına başlayarak mahallelerimizde teşkilatlanmalara hemen başladık. Gününü saatini feda edebilecek bu davaya inananlarla güzel bir teşkilat kurduk. Kısa süre sonra bir seçim oldu bir yıl sonra ilk başarımızı seçimde gösterdik” dedi.

“Yolunmuş Tavuğa Dönen Aday Sahaya Sürülürse…”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul biz 9 kişi Balıkesir’de AK Parti’nin ilçe tabelasını ilk duvara asanlardanız diyerek başarının, birliktelikle bugünlere taşındığını söyledi. Geçtiğimiz seçim döneminde “Böylesini görmedik” diyerek, “Aday adayları çıkaracaksın süreyi uzatacaksın. Aday adayları birbirini yıpratacak. Diğer partilerden edilmeyen küfür, onca hakaret, söylenecek. Ondan sonra bir aday söyleyeceksin, adam zaten yolunmuş tavuğa dönecek. Yıpranmış, bitmiş adam sahaya sürüyorsun. Çoğu yerde seçimi kaybetme nedenimiz budur.1987 yılından buyana siyasetin içindeyim ve bu tecrübemle söylüyorum” dedi.

“Aday Açıklandıktan Sonra Konuşmak Resiçilik Değildir”

Balıkesir Büyükşehir adaylığı açıklamaları sonrasında aday olarak açıklanan isimle ilgili (Yücel Yılmaz)yapılan konuşmalar partinin tasarrufunu sorgulamaktır diyen Başkan Cankul konuşmasında “24 Kasım günü Büyükşehir Belediye Başkanının ismi açıklandı.25 Kasım günü basın yoluyla yada orada burada dedikodu yapıp, büyükşehir belediye başkan adayı hakkında atıp tutan kim varsa telefonum orada hepsi engellidir. Beni arayan bunun için aramasın. Biz siyasi büyüklerimizin, Liderimizin tasarrufunu sorgulamayacağız. Onlar incelemelerden sonra o adayı açıklıyorlar. Aday belli olduktan sonra aleyhine hala konuşuyorsa, hakkında konuşuyorsa onun belirlediği adamı neden yerden yere vuruyorsun? Vefalı yurdumun ve AK Parti’nin adamı oldum bunun dışındakileri reddediyorum. Onun üzerine de laf söyletmem” dedi.

“Yerel Seçim Süreci Kötü Yönetildi”

“14 seçim geçirdik ve hiç yenilmedik. Balıkesir’de bölgede birinci olduk başarılı olduk. Demek ki biz iyi güzel işler yapıyoruz. Bayrağı birinden diğerine verirken kırarak dökerek değil. Bir yıl önce bir yerel seçim geçirdik. Hiç yaşamadığımız şeyler yaşandı. İl koordinatörümüz burada, milletvekillerimiz, il başkanımızda burada. Allah bir daha böyle bir aday adaylığı süreci hiçbir teşkilata yaşatmasın bu kadar net söylüyorum. Ben bunları içimden geldiği için söylüyorum, bir süreç bu kadar kötü yönetilmezdi.”

Kamil Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu