Dünyadan Haberler

İsrail’in İran’a Karşı Tepkisi Şekillendi: Karar Verildi!

İsrail Ordu Sözcüsü: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil."

İsrail’in İran’a Karşı Tepkisi Şekillendi: Karar Verildi!

İsrail, son dönemde İran tarafından düzenlenen saldırılara karşı nasıl bir tepki vereceğine dair kararını belirledi. İsrail ordusu, İran’ın gerçekleştirdiği son saldırılara yanıt vermemenin düşük bir olasılık olduğunu açıkladı. Ordu sözcüsü, “Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil.” ifadelerini kullandı. İsrail basını ise, İsrail ordusunun İran’a ve vekillerine karşı nasıl bir karşı saldırı düzenleyeceğine dair kararın verildiğini ancak zamanlama konusunda net bir kararın henüz olmadığını bildirdi.

İsrail'In İran'A Karşı Tepkisi Şekillendi: Karar Verildi!
İsrail’In Berlin Büyükelçisi Ron Prosor Da, İran’In Saldırısına Karşı İsrail’In Askeri Tesislere Yönelik Bir Karşılık Vereceğini Belirtti.

“İsrail’in nasıl hareket edeceği konusunda pek çok seçenek bulunuyor”

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Israel Hayom gazetesine yaptığı açıklamada, İran’ın saldırısının başarısız olduğunu belirtti ve İsrail savunma sanayisinin aracılığıyla engellendiğini vurguladı. Hagari, ayrıca ABD, İngiltere ve Fransa liderliğindeki bölgesel koalisyonun, tehditlerin büyük çoğunluğunu önlediğini ve İsrail’in nasıl hareket edeceği konusunda birçok seçeneğe sahip olduğunu ifade etti.

Gerilim artıyor

İsrail’in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor da, İran’ın saldırısına karşı İsrail’in askeri tesislere yönelik bir karşılık vereceğini belirtti. Prosor, bu kararın savaş kabinesi tarafından alınacağını söyledi ve saldırının caydırıcılığı açısından net olması gerektiğini vurguladı.

İsrail'In İran'A Karşı Tepkisi Şekillendi: Karar Verildi!
İsrail’In İran’A Karşı Tepkisi Şekillendi: Karar Verildi!

İsrail ve İran arasındaki gerilim, özellikle son dönemde tırmanmış durumda. İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısı ve sonrasında İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları, bölgedeki gerginliği artırmış durumda

 

 

 

AA

ABD’nin İran’a Yeni Yaptırım Hazırlığı İddiası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu