GündemSiyaset

“İSTİKLAL MADALYASI BALIKESİR’İN HAKKIDIR”

MHP İl Başkanı E.Gökay Yüksel “Balıkesir’imizin menfaatine olan ve doğruluğuna inandığımız her olumlu girişimin yanında olacağımızı, yanlış gördüğümüz her hususun da karşısında duracağımızı herkesin bilmesini isteriz.” dedi.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş taşlarının döşendiği İstiklal Mücadelemizde Balıkesir’imizin gösterdiği fedakârlık ve verdiği mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle kazınmıştır. Nesilleri İstiklal Mücadelesi yolunda şehit olan ve bu sebeple mezun veremediği dönemler yaşayan Balıkesir Lisesi gibi bir değere sahip, İstiklal Gazisi bir şehirdir Balıkesir. Bu sebeple, şehrimizin haklı talebine ulaşmak için “İstiklal Madalyası” talebiyle Balıkesir’in sesini duyurmaya çalışıp girişimlerde bulunan herkese Balıkesirliler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak, şehrimizin bu haklı talebinin kısır siyasi tartışmalar içerisinde kaybolmaması adına elimizden geldiğince konunun takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

MHP BALIKESİR ŞEHİR İÇİN KOMİSYONLAR KURUYOR

MHP İl Başkanı Gökay Yüksel düzenlediği basın toplantısı işle MHP İl’de göreve başlar başlamaz yaptıkları çalışmaları anlattı ve değişime işaret etti. MHP ‘de Parti Sözcülüğü döneminin başladığını ve şehri ilgilendiren önemli konularda komisyonlar oluşturduklarının altını çizdi. MHP’de ilk komisyon Tarım ve Hayvancılık üzerine kurulurken ikinci komisyonun Sağlık üzerine olduğuna değinildi. Şehri ilgilendiren ve önem taşıyan komisyonlarda değerlendirme ve görüşlerle konuların muhataplarının içinde olacağı bir sonuçla çalışma yaptıkları belirtildi. Ekonomik ve Sosyal Politikalar üzerinede kamuoyu bilgilerinin zaman zaman paylaşılacağı ifade edildi.

MHP İL’DE KOMİSYONLAR KURULUYOR

MHP İl Başkanı Gökay Yüksel, MHP İl Başkanlığı olarak göreve geldikleri gün itibarıyle kendi içlerinde yeni düzenlemeler yaptıklarını ve şehirle ilgili olaraksa araştırma içinde olduklarını belirterek komisyonlar oluşturduklarını söyledi.

İLK KOMİSYON TARIM VE HAYVANCILIK ÜZERİNE

Balıkesir’in ihtiyaçlarını ve sahip olduğu potansiyeli de değerlendirdik diyen yüksel oluşturdukları bir divan ile Yönetim Kurulu üyeleri ve gerekli olduğu hallerde alanında uzman akademisyen ve katılımcıların da içerisinde bulunacağı komisyonlar tesis ettiklerini ifade etti. MHP İl Başkanı Yüksel, “Bu kapsamda şimdiye kadar oluşturulmuş ve faaliyetlerine başlayan Balıkesir’de Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Sağlık Hizmetleri Komisyonu olmak üzere toplamda 2 adet komisyonumuz mevcut. Bundan sonraki süreçte de yeni komisyonlar oluşturma çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

MHP’DE PARTİ SÖZCÜLÜĞÜ DÖNEMİ

“Parti Sözcülüğü” müessesesini hayata geçireceğiz diyen MHP İl Başkanı Yüksel, “ Bu kapsamda Parti Sözcüsü olarak görevlendirdiğimiz Ekonomik ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Ali Özdemir, İl Başkanlığımızın faaliyetleri ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüş ve değerlendirmelerine ilişkin hususları, belli bir periyotta ya da uygun görülen zamanlarda siz kıymetli Basın Mensupları ve Balıkesir Kamuoyu ile paylaşacak. ”dedi. Yüksel konuşmasına şöyle devam etti: “ Önemli olduğuna inandığımız Balıkesir’imiz ile alakalı olarak komisyonlarımızın üzerinde durduğu bazı konularda Balıkesir Üniversitesi’nde çalışma hayatına devam eden kıymetli danışmanlarının da içerisinde yer aldığı Tarım ve Hayvancılık Komisyonumuzun, kalitesi ile Türkiye’nin her yerinden talep edilen Balıkesir Küçük Baş Hayvanlarına yönelik olarak genetik araştırmalar yapılması, ırk gelişiminin sağlanması, verimin arttırılması ve coğrafi etiket alınarak tescilli bir Balıkesir Markası haline getirilmesi noktasında çalışmalarına başladığı bilgisini kıvançla siz değerli basın mensupları ile paylaşmak istiyorum.”

SAĞLIK KOMİSYONU ÇALIŞMASINA BAŞLADI

“Öte yandan, Sağlık Komisyonumuz şehrimizin kamusal sağlık hizmetleri alanında ihtiyaç duyduğu hususlarla alakalı olarak çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, teknik teçhizat bakımından şehrimizde yer alan kamu hastanelerinde yeterli ve donanımlı teçhizata sahip olunduğu bilgisine erişmekle birlikte özellikle ONKOLOJİ alanında uzman hekim yetersizliği bulunduğu noktasındaki şikâyetler de komisyonumuz tarafından takip altına alındı. Gerekli incelemeler tamamlandıkça hem siz değerli basın mensupları hem de ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımızı ve şehrimiz için tavsiyelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” Muzaffer Karakoyun ve Serap Acar’ın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu