GündemÖzel Haberler

İŞTİRAKLER KAZANÇ KAPISI MI !

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 komisyonu var ve 10 AKP’li Belediye Başkanı’nın 10’u da bu komisyonlarda ve aynı zamanda encümen üyesi diyerek tepki gösteren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Komisyon Başkanı demek mesleki bilgi ve birikimi olanlardan yapılır hatır gönülle olmaz.” dedi.

 “KOMİSYON BAŞKANLARI İŞİN EHLİ DEĞİLLER

Hele ki bütçe ve imar komisyonu her Belediye’nin en önemli ana komisyonlarındandır. Bu durumda Komisyon Başkanı bu işi bilen, liyakati olan nitelikli insanlardan oluşur. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Kepsut’un Belediye Başkanı mesleğine önce bakın Burhaniye’de Cemal Akkılınç bir Vergi müfettişi düşünün bir Vergi Müfettişi dururken üstelikte aynı partiden neden verilmez? Bizim Belediyemizde İmar Komisyonunda görev verdiğimiz herbir arkadaş kendi konuları ile ilgilidir. Mimar Mühendisleri, şehir planlamacıları dururken birde Dursunbey’e bakın İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Başkanı yanlış, yanlış.

EKİP YOK! “EDİP’Cİ ZEKAİ’Cİ YÜCEL’Cİ DİYORLAR”

“10’ar tane dağıtılıyor bu başkanlıklar ama bunlar kendi aralarında da problemli. Bazen okuyoruz Ekip ayrı ayrı bi taraf Edip beyden kalan, bir taraf Yücel, bir tarafta Zekai’nin ekibinden kalma bende gazetelerde okuduklarımdan söylüyorum. Kim kimin adamı bilmem ama görüyoruz kimi gazeteler Kepsut’u Dursunbey’i, Bigadiç’i birde Milletvekili Canbey’i sayıyor. Burada da kendi içlerinde haksızlıklar var onları yapıyorlar. Aynı Parti’nin başkanları ama gazetelerden okuduklarımız bunların kendi içlerinde de problemli oldukları. Liyakat yok.”

“İŞTİRAKLERE SİYASET BULAŞTIRMAMAK GEREKİR”

İştiraklere siyaseti bulaştırmamak gerekir. Belediye Başkanları zaten kendi ilçelerinin Belediye Başkanları işleri var güçleri var. Hem komisyon Başkanı, hem Encümen Başkanı, hem 3 encümen üyesi hem de 3 iştirakin yönetim kurulu üyesi böyle bir şey yok ki. Yok! Alma para. Bizim amacımız ne? Hizmet etmek, para kazanmak değil. Para kazanmak isteyen gitsin ticaret yapsın. Herşey hep bana hep bana olmaz. Olmaz!

“İŞTİRAKLER’DEN BAŞKANLARA AYRI KAZANÇ KAPISI”

Bizde de ‘de 2 şirket var. Birini yeni kurduk. İkisine de Genel Müdür ataması yapmadım ve Genel Müdür de getirmedim Yönetim Kuruluda atamadım denetleme kuruluda yok huzur hakkı da yok! 5 sene boyunca gelsin desinler hadi huzur hakkı almışsın diye sen. Diyemezler! Bu işler 3lira oradan 5lira oradan 10 lira oradan kazanç kapısı halini almış. Bu olmaz!

“3-4 TANESİ VAR HERGÜN BÜYÜKŞEHİR’DE

BAŞKAN ONLARI KADROLU PERSONEL YAPSIN”

3-4 Belediye Başkanı var her gün büyükşehirdeler. Kendi ilçelerine gitmiyorlar yaa. Başkan onları bari kadrolu personeli yapsın. En güzeli sözleşmeli yada kadrolu yapsın. Kendi ilçelerinde yaşayanlar isyan eder. İnsanlar onları ilçelerine Belediye Başkanı mı seçti yoksa Büyükşehre Daire Başkanı mı seçti?

“SİYASETİ ÖĞRETECEĞİZ”

Siyaset’te deneyim ve tecrübe sahibi olan Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediye Başkanlığının halka hizmet için var olduğunun altını çizerken birde çarpıcı bir mesaj verdi. Bundan sonra aday da değilim, düşünmüyorum da! Biz bu işleri gördük geçirdik. Allah herkese nasip etsin. Bu şan şeref bize de torunlarımıza da ömür boyu yeter. ”dedi. Ben Milletvekilliği, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı da yaptım. Beni Büyükşehir Belediye Meclisi kesmiyor zaten diyerek bir çarpıcı cümle daha kullanan Başkan Deveciler siyasi tecrübesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a da istiyorsa siyaseti öğreteceğiz diyerek Belediyeler Birliğinde gerçekleşen bir diyaloğuna dikkat çekti. Bana Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Belediyeler Birliği’nin seçiminde dedi ki; “Abi senden 5 sene boyunca siyaseti öğreneceğiz.” İstiyorlarsa öğreteceğiz siyaseti tabii ne yapalım.” ifadelerine yer verdi.

“BAŞKAN YARDIMCISI ATAMADIM”

Ali Kemal Deveciler 10 AKP’li Belediye Başkanı’nın şirket yönetimlerine atanarak bu sayede şirket başı 3 bin lira fazladan huzur hakkı adı altında maaş aldıklarını söyledi. Ali Kemal Deveciler Burhaniye’de ise kendisine başkan yardımcısı atamayacağını anlattı. Deveciler başkan yardımcısının maaşının 8 bin 500 lira olduğunu ve yanında şöför sekreter ve araç giderlerinin olduğunu bunun toplam maliyetinin aylık 30 bin liraya yakın olduğunu ve bundan tasarruf edeceklerini söyledi. Adama göre iş yaratmam İşe göre adam olacak. İşi yapacak adam. Burhaniye’nin Burhaniyelinin parasını çar çur ettirmem!

HABER: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu