GündemEkonomi

İşveren ve İşçiler Buluşuyor

Balıkesir İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı (BAİF) 4’üncü kez kapılarını işveren ve işçilere açtı. Çalışma ve İş Kurumunun organizasyonun da Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Sanayi Odası ve Ticaret Odasının katkılarıyla düzenlenen fuara iş hayatında kariyer hedefleyen tüm öğrenciler ve iş arayan vatandaşlar davet edildi. İlk gün katılım büyük oldu. Bugün ikinci gün.

 

 

 

*53 firmanın fuara katıldığını ifade eden Çalışma ve İşkur İl Müdürü Nazım Balcı, Fuarda ki amacın işveren ve iş arayanların buluşmasını sağlamak olduğunu belirterek, aylarca sürecek olan süreci 2 güne indirmek istediklerini söyledi. Katılım oldukça güzel verimli bir fuar olsun temenni etti.

 

‘NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ’

*BAÜN Rektörü Prof.Dr Kerim Özdemir, ‘İşgücü kaynakları ile işveren temsilcilerini buluşturan organizasyonu verimli buluyorum. Üniversitemize kayıtlı 40 bin öğrencimiz var. Bin 600 civarında akademik ve idari personele sahibiz. Balıkesir’in sosyo kültürel, ekonomik hayatına önemli bir katkı sunmaktadır. Fakülte ve Yüksek Okullarımızdaki gençlerimize nitelik kazandırıyoruz. Nitelikli iş gücü ile Türk işgücü ve Sanayisine katkı sunuyoruz. Öğrencilerimiz kadar bu bizler içinde önemlidir. Üniversitemizde de bu anlamda Kariyer Günleri programları düzenlenmektedir. Seçkin firmalarla öğrencilerimiz arasında köprü kurarak istihdam olanağı sağlayan bu çalışmaları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında Milli İstihdam Seferberliğine bir katkı sunacağını umuyorum. İnsan Kaynaklarına katkı sunanlara teşekkür ederim’ dedi.

 

‘Yüzyılın İstihdam Seferberliği’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız 2017 yılında fitilini sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ateşlediği istihdam seferberliği kapsamında yoğun bir alan çalışması ile birlikte faaliyetlerini yürütüyor diyen İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kobal,9 Şubat sonrası Türkiye’deki en büyük istihdam seferberliğini hayata soktuklarını söyledi ve 30 il’de İstihdam fuarının yapıldığını bildirdi. Aktif işgücü politikalarında önemli çalışmalar içinde olduklarını söyleyen Kobal, artı istihdam teşvik programları ile birlikte işletmelerimiz Aralık ayında İşletmelerimiz aldıkları her bir işçi için ödeyeceği asgari ücret ise  bu turadaki ve bunun üzerindeki tüm maliyeti İşkur olarak biz üstlenmeyi taahhüt ediyoruz. Bu eleman almak isteyene İş te fırsat, Çalışmak isteyene İşte Fırsat’ Dedi.2017 sonuna kadar bu anlamdaki işgücünü maksimum kullandığı takdirde işletmesine 10 bin ille 13bin TL arasında katkı yaparak maiyet azaltabilecek. Küresel ekonomiye bakıldığında istihdam ve işsizlik konusuna bakıldığında ülkenin olanakları seferber ediliyor bizde bu anlamda istihdam konularını yöneten bir kurum olarak aktif iş gücü programları ile önemli bir çalışma içindeyiz. ’Yüzyılın istihdam seferberliği kapsamında tüm kurumlarımızı kuruluşlarımızı, işletmelerimizi, iş arayanları bu programdan faydalanmaya davet ediyoruz.2017 yılında 2bin kişilik bir artı istihdam hedefimiz bulunuyor. Balıkesir’in hissesi bu anlamda 15 bin. Yılbaşından buyana SGK’ya giriş çıkış düştüğü takdirde yaklaşık 4 -5bin hedefine ulaşmış görünüyor .Balıkesir iş hayatını ve unsurlarını tebrik ediyorum.

 

Başkan Uğur, ‘İstihdam Olanağı Sağlıyoruz’

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz Şubat ayında Milli İstihdam Seferberliğini açıklaması önemli bir adım oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmayan yatırımcılarımız istihdam konusunda üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Ülkemizi etkisiz hale getirmek isteyen, fabrikaların çarklarını durdurmak isteyenlere Balıkesir olarak cevap veriyoruz. Balıkesir olarak ülkemizin önemli bir yerinde bulunuyoruz. Yeni ulaşım ağları ile şehrimiz vazgeçilmez bir önem kazandı. Balıkesir de istihdamı arttırdık. Hizmet alımları, şirketleri ile çalışan sayısı ile 6 binin üzerindedir.’ Dedi. Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: Çocuk köyü, Çay Deresi, Rekreasyon alanları tamamlandığında bin istihdam sağlayacak. İzmir yolu üzerinde inşa edilen On Burada AVM en az 2 bin istihdam sağlayacak .İnşallah Organize Sanayi Bölgemize yatırıma karar veren Şişecam, Filli Boya, Kale grubu gibi yatırımcılarda istihdam sağlayacak. Sanayi Odası Başkanımız 15 bin kişilik bir istihdamı taahhüt etmiş. 4 bin’i şimdiden sağlanmış.15 Bini ileride 2’ye katlayacağız. İstiyoruz ki katlayalım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.’

 

VALİ YAZICI ‘Küllerinden Yeniden doğan Bir Milletiz’

Türkiye’nin birtakım zorlukların içine çekilmeye çalışıldığını belirterek 15 Temmuz’u hatırlatan Vali Ersin Yazıcı her geçen gün hain saldırı sonrası kendimizi toparlamaya çalışırken bizleri ekonomik anlamda da sıkıntıya sokmak için adeta yarışıyor. Biz kendi gücümüzle adeta kendi küllerinden yeniden doğabilecek bir milletiz. Dolayısıyla yaratılmak istenen sıkıntılar bizi sadece tek vücut haline getirir ve güçlendirir. Son günlerde yaşatılmaya çalışılan Türk Ekonomisinin sıkıntılar yaşayabileceği ve ekonomiden dolayı ülkenin problemlerinin olacağı noktasındaki beklentileri boşa çıkartmak adına bu istihdam fuarımızın bu şe olumlu manada katkı sağlayacağını düşünüyorum.’

 

O Devir Geçti

Gençlerede seslenen Vali Ersin Yazıcı, ‘ güzel bir iş istiyorsanız aldığınız eğitimle birlikte gerekiyorsa başka kurumlar tarafından sağlanan takviye kurslarını da yapmış olmanız gerekiyor. Ne iş yaparsınız sorusunun cevabı her işi yaparım değil. O devir geçmiştir. Bugünkü koşullarda bir kişi ancak bir işi yapabilir. Hangi konuda donanımlıysa o işi yapabilir.’ dedi.

 

 

Kamil Akyürek

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu