GündemEkonomiÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

İşveren Ve İşçi Arasındaki İlk Kapı “İŞKUR”

İşveren Ve İşçi Arasındaki İlk Kapı “İŞKUR”

 

Balıkesir İŞKUR Hizmet binası yaklaşık üç yıldır Sanayi Birinci Kapı karşısında yeni yerinde hizmet veriyor. İŞKUR yeni binası ile iş kulübü, toplantı salonları, meslek bilgi merkezi ile tüm kurum hizmetlerinin verilebildiği bir binaya kavuştu.

 

Müdür Balcı “Üniversite Öğrencilerini Çok Önemsiyoruz”

Üniversite mezunlarımızın işe yerleştirilmesini çok önemsiyoruz diyen İl Müdürü Balcı, “gençlerin, kadınların işe yerleştirilmesi noktasında işe yerleştirme oranımız yüzde 44.3 Bu oran gayet iyi bir oran. Yüzde 33 gençler işe yerleşmiş durumda ”dedi.

En Fazla Kadınlar ve Gençler İş Sahibi Oldu

Balcı, Balıkesir’de 10 aylık bir sonuca bakıldığında il genelinde, 19 bin 742 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. 8 bin 848’i kadın olan işçiler arasında genç işe yerleştirme ise 6 bin 445 kişi oldu.703 engelli vatandaş işe yerleştirildi. Ayrıca 3 bin 697 yüksekokul mezunlarından işe yerleştirme yapıldı.

İş Arayanlar İşveren Taleplerine Yönlendiriliyor

Balıkesir Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, kuruma kayıtlı işgücü sayısının 97 bin 73 olduğunu belirtti. Balıkesir’de kayıtlı işsiz sayısının 42 bin 373 olduğunu ifade eden Müdür Balcı işverenlerden alınan 30 bin 704 talebe 189 bin kişinin yönlendirildiğini söyledi.

 

Dsc 0031

 

Engelli Koçluğu İle Birebir Görüşme Sağlanıyor

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İl Müdürü Nazım Balcı kurum binasının hemen girişinde ulaşımı kolay engelli iş koçluğu bulunduğunu söyledi. Burada engelli danışmanlığı yapılıyor. Konuyla ilgili İl Müdürü Nazım Balcı daha önceleri İŞKUR’un Engelli iş koçluğu hizmetini verdiğini ancak özel odaların olmadığını belirtti. Yeni binadaki olanaklarla birlikle birebir engelli bireylerle görüşme imkânı sağlandığını açıkladı.

60 Bin civarında Vatandaş Kısa Çalışma Nakdi ve İşsizlik Ödeneğinden Yararlandı

Yaklaşık 95 personel ile Balıkesir, Bandırma ve Edremit’te kurum hizmetleri veren İŞKUR’da toplam 148 personel var. Personelin 75’i iş ve meslek danışmanı. Her hizmete kolaylıkla ulaşılabildiğinin altını çizen Çalışma Ve İş Kurumu Müdürü Nazım Balcı,  pandemi döneminde yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Pandemi de kısa çalışma yoğun bir çalışma sergilendi diyen Balcı, “ O dönemde tüm kurum personelimiz en kısa sürede vatandaşın kısa çalışma ödeneğinin ödenmesi için gayret gösterdiler. Gerek il gerekse Bandırma ve Edremit’teki arkadaşlarımız bu dönemde, 2020-2021 yılında 60 bin civarında kişiye kısa çalışma nakdi ücret ve işsizlik ödeneği ödemelerini geçekleştirilmesini sağladı ”dedi.

İŞKUR Personeli Sürekli Sahada

İŞKUR’un sürekli sahada olduğuna değinen İl Müdürü Balcı gerek işveren gerekse, okul ve STK’larla buluşmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Balcı, “Kurumumuzun asıl hedefi iş arayanla işvereni buluşturmak. Meslek edindirmeye çalışma ve vasıfsızlık işgücünü yeterlilikle birlikte, nitelikli olarak iş hayatında yer almasını sağlamak. Bu anlamda Eylül sonu itibariyle 67 bin 923 kişinin İŞKUR’a kayıt yaptığını görüyoruz. İnternet üzerinden yoğun bir başvuru var. Toplu görüşmeler için kuruma vatandaşlarımızı çağırıyoruz ve işverenimizle birlikte kurumumuzda görüşmeler sağlanıyor ”şeklinde konuştu.

“Üniversite Öğrencilerini Çok Önemsiyoruz”

Müdür Balcı, kuruma kayıtlı işgücü sayısının 97 bin 73 olduğunu belirtti. Balıkesir’de kayıtlı işsiz sayısı ise 42 bin 373. Balcı, İşverenlerden yıl içinde alınan talebinse 30 bin 704 olduğunu söyledi. Alınan taleplerden 189 bin kişinin bu taleplere yönlendirildiğini belirtti. Burada Üniversite mezunlarımızın işe yerleştirilmesini çok önemsiyoruz diyen İl Müdürü Balcı, “gençlerin, kadınların işe yerleştirilmesi noktasında işe yerleştirme oranımız yüzde 44.3 Bu oran gayet iyi bir oran. Yüzde 33 gençler işe yerleşmiş. 10 aylık bir sonuca baktığımızda Balıkesir il genelinde, 19 bin 742 kişi işe yerleştirilmiş. Bunun 8 bin 848’i kadın. Genç işe yerleştirme ise 6 bin 445 kişi.703 engelli vatandaşımızı işe yerleştirmişiz 3 bin 697 yüksekokul mezunlarından işe yerleştirme yaptık” dedi.

7 Bin 159 İşveren Ziyareti Gerçekleşti.

“31 bin 99 kişi ile birebir görüşme sağlandı ve yönlendirmeler yapıldı. İşverenlerimize  yönelik  yılbaşından buyana yapılan ziyaret 7 bin 159.Bunun dışında meslek danışmanlığı olarak 270 öğrencimize bu hizmeti verdik. İş kulübünden faydalanan 907 arkadaşımız oldu.”

 

Dsc 0027

 

Engellilere Yönelik Birebir Koçluk Hizmeti

Engellilerle birebir danışmanlık ve görüşme hizmeti gerçekleştirilen kurumda, 2 bin 69 engelli birey ile görüşme gerçekleşti.703 kişi yıl içerisinde işe yerleştirildi diyerek engelli kontenjanının yüzde 96 dolu olduğunu açıkladı. Tamamıyla doldurmuş vaziyetteyiz. Bu konuda yüzde 3 oranında özel sektör işverenleri engelli çalıştırmak durumunda. Bu oran tamamıyla doldurulmuş durumda. Kalan küçük bir oran var bunun nedeni de sirkülasyon sağlanması. Bu arada yeni kurulan işletmelerimiz oluyor ve 50’ni,n üzerine çıkan işletmelerdeki bu açığı da  tespit ederek işyeri ziyareti gerçekleştiriyoruz. Burada arkadaşlarımız engelli taleplerini alıyor ve işe yerleştirmeler gerçekleştiriliyor.

Üniversite Bitmeden Öğrenci İşkur İle Tanışmalı

Yüsekokul mezunlarında işe yerleştirme  3 bin 697. Bu rakamı 4 bine çıkarma hedefindeyiz. Her yıl ortalama 4 bin yüksekokul mezununu işe yerleştirme hedeflerimiz oluyor ve bunu bu yılda gerçekleştirmiş oluyoruz. Üniversite mezunlarımız henüz okullarını bitirmeden İŞKUR ile tanışmalı. İş yolunu açacak kurum İŞKUR. İlk iş arama kanalı olarak İŞKUR ile görüşme sağlasınlar diyorum”

İş Başı Eğitim  ve Meslek Edindirme Kursları İle İş Yaşamına Atılanlar Oldu

İşbaşı eğitim programları ile bu yıl 661 kişi işbaşı eğitim yaptı.176’sı erkek 446’sı kadın olan çalışanlar, piyasanın isteği doğrultusunda yön verilen işbaşı eğitim programları oldu. Meslek edindirme kurslarında n55 erkek, 120 kadın toplamda 175 kişi faydalandı. Aktif programlardan faydalanan toplam 836 kişi oldu.” dedi. Müdür Balcı,  Meslek edinmiş yada mesleğinde tecrübe kazanarak iş gücü piyasasına kazandırılmış oldular diyerek, Toplum yararına çalışma programından Bin 408 kişinin faydalandığına işaret etti.

 

Dsc 0039

 

İŞKUR’da Yürütülen Projeler

Müdür Balcı kurumun hizmet faaliyetleri arasındaki projelere de değindi. Balcı, Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar. Bunlara ek olarak İŞKUR; Çalışanların Mesleki Eğitimi, Sosyal Çalışma Programı, Özel Politika ve uygulamalar, Korumalı İşyerleri Projesi, Engelli ve Eski Hükümlüye Kendi İşini Kurma Desteği, Engellinin İş Bulmasını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler, Engellinin İşe Yerleştirilmesi, İşe ve İşyerine Uyumunun Sağlanmasına Yönelik Projeler, Engellilerin İstihdam Edilebilirliklerini Artırmayı Amaçlayan Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Projeleride yürüttüğünü ifade etti. HABER: NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu