GündemDünyadan HaberlerTeknolojiTürkiye GündemiYaşam

İtalya Yapay Zeka’yı Yasakladı!

Son Dakika İtalya Yapay Zeka’yı Yasakladı!

 

Sablon Site 1 Scaled

 

Teknoloji şirketi OpenAI Birkaç yıl önce Sırası ile Birkaç Yapay Zeka Robotları Programladı. Bu yapay zeka robotlarından biri ChatGPT oldu. Bununla birlikte kullanıcıların Veri güvenliği ile ilgili sorular çıktı. Üstelik kullanıcı verilerini depolamaya yönelik Mevzuat İtalya Hükümeti Tarafından Kabul Edilmedi. Mevzuatı ihlal ettiği ve vatandaşların yaşını doğrulamadığı için İtalya hükümeti ChatGpt’yi yasakladı.

İtalyan Veri Koruma Kurumu Yasak Sonrası açıklama yaptı. Yapılan Açıklamada, uygulamanın kullanıcı verilerine saygı göstermediği ve kullanıcıların yaşını doğrulayamadığını söyledi.

 

“Verilerin depolanması yasal değil’

İtalyan yargısı, ‘platformun işleyişinin temeli’ yasalara uygun değil” dedi. Daha Sonra, Yapay Zeka amacıyla kişisel verilerin toplu olarak toplaması ve depolamasının’ yasal olmadığını söyledi.

Ayrıca kullanıcıların yaşını doğrulamanın bir yolu olmadığından, uygulamanın ‘reşit olmayanları gelişim ve farkındalık derecelerine kıyasla kesinlikle uygun olmayan cevaplara maruz bıraktığı’ vurguladı.

 

“Şirket gelirlerinin yüzde 4’ü kadar para cezasına çarptırılacak”

Şirket, ilgili kararın ihlali durumunda 20 milyon euro ya da yıllık gelirlerinin yüzde 4’ü kadar para cezasına çarptırılacak.

ChatGPT’nin İtalya’da engellenmesi, Avrupa polis teşkilatı Europol’ün suçluların uygulamayı kimlik avından kötü amaçlı yazılımlara kadar dolandırıcılık ve diğer siber suçlar için kullanacakları uyarısında bulunmasının ardından geldi.

ABD’li startup OpenAI tarafından yaratılan ve Microsoft tarafından desteklenen ChatGPT, zor soruları net bir şekilde yanıtlayabiliyor, kod, şarkı ya da deneme yazabiliyor, hatta öğrenciler için zor sınavları geçebiliyor.

 

teklonoji haberlerinin devamı için tıklayın.

ChatGPT nedir? 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu