GündemSiyaset

İTTİFAK KARDEŞLİĞİ

24 Haziran 2018 seçimi için geri sayım başladı. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında seçim çalışması için siyasiler, sokak sokak dolaşıyor. Halka buluşarak sorunlarını dinliyor, istekleri alıyor ve destek istiyor.
Bu seçimde ilk kez oy pusulalarında ittifak çerçeveleri olacak.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı yapılan seçimlerde halk siyasi yarışta kimin kazanacağını belirleyecek. Seçimlere 25 gün kaldı. Balıkesir’de siyasi partiler ilçe ve merkez ziyaretlerini sürdürüyor. Adaylar sahada.
Cumhur ittifakı yerelde de hissedildi. Önceki gün MHP il Başkanı Suat Par ve AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın samimi görüntüleri dikkat çekti. Yücel Yılmaz,” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Yeni Türkiye için kurulan tavandaki ‘Cumhur İttifakı’nı, tabanda MHP İl Başkanımız Suat Par ile saat gözetmeksizin sürdürüyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri 24 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

CUMHUR İTTİFAKI

AK Parti, MHP Cumhur ittifakı yaptı. Bu ittifaka Cumhur ittifakı adı verildi. Cumhur ittifakına BBP, Hüda Par’da destek verdiğini açıkladı.

MİLET İTTİFAKI

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP milletvekili genel seçimlerinde beraber hareket alma kararı aldı. Bu ittifaka “Millet ittifakı” adı verildi.

OY PUSULASI NASIL OLACAK?

Oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında “Cumhurbaşkanı Adayları” başlığı bulunacak. Bu başlık altında Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014’teki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak. Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri, çekilecek kura sonucu tespit edilecek.

PARTİLER İKİNCİ PUSULADA

Kullanılacak ikinci oy pusulasında ise milletvekili tercihleri yapılacak. Pusulada YSK’nın açıklamasına göre şu ana kadar seçimlere girme hakkı elde eden AK Parti, BTP,BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile HÜDA PAR yer alacak. İttifak yapan partiler ise ittifak unvanları altında yan yana yer alacak. Partilerin logoları, isimleri, genel başkanlarının adları ile partiler için ayrılan her sütunun altında, milletvekili adaylarının isimleri de belirtilecek. Seçmenler, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak. Merhaba haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu