GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İTTİFAKIN BALIKESİR KRİZİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayları açıklandı. CHP’den Ahmet Akın’ın, İyi Parti’den İsmail Ok’ un aday gösterildiği Balıkesir’de, iki adaylı durum görüşülüyor. İttifakta Balıkesir’de olacak mı? Balıkesirlilerin en merak ettiği gündemi oluşturan bu sorunun cevabını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanıtladı.

BALIKESİR ÜZERİNDEN RESTLEŞME!

Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç arkadaşı ve kendi üç arkadaşı ile toplantı yaptıklarında, referandumda “Hayır” oyu veren iller üzerinden gittiklerini, bu anlamda ayrıntılı değil, genel manada bir konuşma yaptıklarını söyledi.

İSMAİL OK’TAN AHMET AKIN’A YEŞİL IŞIK MI?

Meral Akşener, “Biz bunların üzerinden ‘Şu mu olur bu mu olur’ demeden genel bir konuşma yapmıştık. Bir ya da iki gün sonra Balıkesir adayını CHP ilan etti. Öyle olunca doğal olarak bu sistemin dışına çıkmış oldu. Tabii bizim aday konuşmalarımız sürüyor. Onu ilan etti. Mersin zaten kategori dışı, o masada yok. Dolayısıyla çalışmalar o şekilde.” diye konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir için yeşil ışık yakması bekleniyor. Görüşmenin detaylarının bu hafta içinde içinde netleşmesi bekleniyor. İyi Parti ittifakında sona yaklaşıldı; Ankara ve Balıkesir için gözler liderlerde.31 Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler için İyi Parti ile ittifak görüşmelerini sürdüren CHP’de peş peşe toplantılar yapılıyor.

Herkesin merak beklediği Ankara konusunda kararın liderler görüşmesine bırakıldığı, CHP’den Ahmet Akın’ın, İyi Parti’den İsmail Ok’ un aday gösterildiği Balıkesir’de ise iki adaylı durumun da değerlendirileceği bildirildi. Seçime ya iki adaylı girilecek ya da bir aday diğeri için çekilecek. Kulislerde, iki parti arasında sürdürülen ittifakın sonuçları bekleniyor. Alınan bilgiye göre, ittifak görüşmelerini sürdüren CHP’den Oğuz Kaan Salıcı ile İyi Parti’den Koray Aydın’ın son turları tamamlayıp genel başkanlara sunum yapmaya hazırlandıkları belirtiliyor. Kulislere göre, CHP, Antalya’da kendi adayını çıkaracak. Denizli, Manisa, Bursa, Samsun gibi illeri İYİ Parti’ye bırakılacak. Yine Trabzon’da İYİ Parti adayı desteklenecek. İttifak kapsamında, ilçe belediyeleri ve belediye meclisi üyelikleri de paylaşılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu