Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ BELEDİYESİ ARI GİBİ

İvrindi Belediyesi sahada yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdürürken, her mahalleye hizmet ulaşması için yoğun mesai harcıyor.

125249632 3257577211035348 1968682760957343957 O

İvrindi Halkına Hizmet Hız Kesmiyor

 

Fen İşlerinden Temizlik İşlerine, Park Bahçelerden Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine kadar tüm müdürlüklerin saha da yürüttüğü etkin çalışmaların meyvesini İvrindi Halkı hizmet olarak alıyor.
İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ve ekibi her mahalleye dokunmaya gayret ederken aşevi inşaatından, kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına, halı saha inşaatından çocuk oyun gruplarının yenilenmesine kadar bir çok alanda aktif rol üstleniyor.

 

125402164 3257283541064715 5064353784338069640 N
Ekip Ruhu İle Çalışıyoruz

 

Sen ben ayrımı olmadan çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Cengiz “ Kırsal bir ilçe olarak kısıtlı personel sayısı ile çalışıyoruz. Çalıştığımız personellerimiz yaptığı işi benimseyerek, sahiplenerek sahada mücadele veriyorlar. Bu da pozitif enerjiye dönüşerek sonucunda güzel işler çıkarmamıza vesile oluyor.

 

Çocuk Oyun Parkları Oluşturuyoruz

 

Çocuklar bizim hizmet ulaştırmak için en çok değer verdiğimiz ve mücadele ettiğimiz kesim diyen Başkan Cengiz “ Merkezi ve kırsalı 69 mahallemiz mevcut. Her mahallemizde çocuklarımızın vakit geçirebileceği oyun alanları ve parklar mevcut. Ama haliyle yıllar geçtikçe eskimeye yüz tutmuş, bakımı gecikmiş veya kullanılmayacak duruma gelmiş olanlar oluyor. Onların tespitini ilgili birimlerimiz ile gerçekleştiriyor, acilen müdahalesini yapıyoruz. İlçe merkezimiz ve kırsal mahallelerimizde yaklaşık 30 adet yeni park oluşumu sağladık. Daha bir hafta öncesi Karaçepiş mahallemize 1, Sakarya mahallemize 2, Bedrettin mahallemize 1, Kurtuluş mahallemize 1 adet olmak üzere toplamda 5 adet yeni oyun alanları oluşturduk. Mahalle muhtarlarımızın talepleri, ilgili birim müdürlerimizin incelemeleri ile merkez ve kırsalda bu tür yatırımlarımıza devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımızın bizlere kattığı pozitif enerji üretkenliğimizi arttırıyor”

125517655 3257687034357699 2428906739129182321 N

Halı Saha Projelerimiz Çok Tuttu

 

Gençlerin vakit geçirebileceği spor alanları oluşturmak için de imkanlar yaratıyoruz diyen Başkan Cengiz” İlçe olarak futbol ile yatıp kalkan bir kesimiz. Mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerde sorduğumuzda direk olarak halı saha istediklerini söylüyorlar. Gönül ister ki her mahalleye bir tesis kuralım ama olmuyor. Hedeflerimiz, çizgilerimiz var. Her mahalleye yapamasak da 2-3 mahallemizin ortak kullanabileceği alana bir tesis oluşturma gayretindeyiz. Bu yıl 4 adet halı sahayı kullanıma açtık. Küçükyenice ile Okçular mahallemize yeni bir tesis kurduk. Işıklandırmasalardı da dahil olmak üzere kullanıma açıldı. Yağlılar ve Çarkacı mahallemizde telle çevrili alanımız vardı orada gerekli düzenlemeler yaptık ve zemini suni çime çevirdik. Yağlılar mahallemizin üst file montajı ve Çarkacı mahallemizin yan direklerinin uzatılması kaldı. Onları da 1-2 hafta gibi kısa sürede tamamlayarak tam teşekküllü hale getireceğiz. Bu projelerimizin devamı olarak Karaçepiş ve Yürekli mahallelerimize kazandırmak için ihalelerini gerçekleştirdik. Çok kısa sürede bu iki mahallemizde inşaatımız başlayacak. Hayırlı uğurlu olsun”

 

Yol Medeniyettir

 

Bu senenin adeta İvrindi için devrim niteliğinde geçtiğini söyleyen Cengiz” Büyükşehir Belediyemiz ile ortak yürüttüğümüz çalışma ile kırsalda 40 km’yi aşkın mahallemizi asfalta kavuşturduk. Bununla birlikte aktif olarak yürütülen çalışmalarımız var. İlçemizin en önemli noktalarından olan toplamda 1.2 km uzunluğa sahip Mezarlık-TOKİ yol güzergahını Edremit-Balıkesir anayoluna bağlayan hattaki asfaltlanacak alan üzerinde zemin hazırlama çalışması sürüyor. Yine çalışmaların sürdüğü bir diğer noktamız Gökçeyazı mahallesi. Rıdvan Çetinkaya caddesinde sıcak asfalt ve Millet Caddesi’nde Kilitli Parke Taşı yürütülecek alan üzerinde zemin hazırlama çalışması ile cadde üzerinde yürütülen refüj çalışması devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde bu alanda yürütülecek çalışmaları tamamlayarak halkımıza kullanılabilir alanlar açmak hedefindeyiz. Buradaki çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekiplerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü özellikle bu yıl yürütülen çalışma ile ilçemizin adeta çehresi değişti.”

 

Daha Yapacak Çok İşimiz Var

 

“Gerek kendi Belediye bütçemiz, gerekse Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde yürüttükleri çalışma ile mesaimize hız kesmeden devam edeceğiz. Tüm taleplere cevap verme, her mahalleye hizmet ulaştırma, her insana değme hedefi ile yolumuza devam ediyoruz.
Bunu da Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve ekibi ile yürüteceğimiz ortak çalışmalar ile başaracağız. Her şey İvrindi için, her şey halkımız için” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu