Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ BELEDİYESİ MASKE DAĞITTI

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Birlik beraberlik içerisinde ve Koordineli bir şekilde çalışarak tedbirlerimizi alıyoruz ”dedi.

Tüm dünyayı etkisine alan ve ülkemizde de mücadelesi sürdürülen koronavirüs salgınını önlemek için tüm Büyükşehirler, İller, İlçeler yoğun bir mücadele veriyor. İvrindi ise bu konuda yürüttüğü titiz çalışma ile resmen diğer ilçelere örnek olma niteliği taşıyor.Koronavirüs salgınına karşı diğer ilçeler gibi mücadelesini sürdüren İvrindi Belediyesi Maske Üretimi konusunda önü çekmesi ile bilinirken şimdi de ürettiği maskeleri kapı kapı dolaşarak hemşehrilerine dağıtıyor.

“VEFA GRUPLARI ÇALIŞMALARI DEVA EDİYOR”

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ Ülke olarak çok zor süreçten geçtiğimiz aşikar. Bu süreç sadece idarecilerin, amirlerin, yöneticilerin, muhtarlarımızın aldığı önlemler ile başarılabilecek bir durum değil. Ama bizlerin öncülüğünde tüm mahalle muhtarlarımız ile ortak akıl ile hareket ederek yapılabilecekleri, alınabilecek önlemleri konuşuyor, konuştuklarımızı faaliyete geçiriyoruz. Dezenfekte çalışmalarımız mahallelerimizde tüm hızı ile sürüyor. Kırsal da dahil toplam da 69 mahallemizi en az 3 sefer dezenfekte ettik etmeye de devam edeceğiz. Bununla birlikte oluşturmuş olduğumuz Vefa Sosyal Destek Ekibimiz de sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor ”dedi.

“ÜRETİYORUZ MASKE SIKINTIMIZ YOK”

“Halkımızın, sağlık kuruluşlarının taleplerini karşılamak için maske üretimi gerçekleştirdik. Maharetli Eller Yaşam Merkezimizde şu ana kadar 30 bin maske üretimi gerçekleştirdik ve de üretmeye de devam ediyoruz. 50’nin üzerinde kadın evlerinde maske dikim işlemini yapıyor.Ürettiğimiz Maskeleri mahalle muhtarlarımız aracılığı ile mahalle halkımıza gönderiyoruz. İlçemiz Sağlık çalışanlarına, Eczanelere her gün maske temini gerçekleştiriyoruz. Toplu taşımayı kullanacak olan vatandaşlarımız ve bununla birlikte işi olup çarşıya gelen vatandaşlarımız Belediyemizden maske temin edebiliyorlar. Yani kısacası ilçemizde maske temini konusunda sıkıntı yaşamıyor ve halkımıza yaşatmıyoruz.”

“SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM”

“ Biz bu süreçte çok güzel birliktelik yakaladık ve birlik beraberlik duygusuyla koronavirüse karşı mücadele ediyoruz. Maske almadım diyen hemşerilerimiz kalmasın diye ilçe merkezimizde Belediye Personelimiz, Vefa Sosyal Destek Ekibimiz, Ak Parti teşkilatımız ve mahalle muhtarlarımız ile birlikte kapı kapı dolaşarak gece geç saatlere kadar maske dağıtımı gerçekleştirdik. İlk ilçe merkezimizde yaptık bunu ve ekibimizi büyüterek kırsal mahallelerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Ama inşallah buna gerek kalmadan bu salgın en yakın sürede atlatılır ve eski günlerimize geri döneriz. Bunun için yapmamız gerekenler basit. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamak, çıkacaksak da sosyal mesafeye dikkat ederek hareket etmek.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu