GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İvrindi Çukurlar Barajı 3 Bin 580 Dekar Tarım Alanını Kapsayacak

İvrindi Çukurlar Barajı 3 Bin 580 Dekar Tarım Alanını Kapsayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir’de yapımı süren İvrindi Çukurlar Barajı’nın tamamlandığında milli ekonomiye yılda 7 milyon 684 bin 422 TL katkı sağlaması bekleniyor.

DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ederken, yaşam standardını yükselttiği için göçü de önlüyor. Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması da bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyorlar.

“3 bin 580 dekar tarım alanını sulamaya açacaklar”

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, İvrindi Çukurlar Barajı sulaması inşaatının bitirilmesi ile toplam 3 bin 580 dekar tarım alanın sulamaya açılacağını belirttiler. Projenin yüzde 42’lik kısmının tamamlandığını aktaran Yıldız, “22 kilometrelik HDPE borunun 9 kilometresi döşenmiştir. Sulamaya açılacak alanlarda imalatlar hızla devam etmektedirler. Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 7 milyon 684 bin 422 Türk Lirası katkı sağlanacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu