Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ HİZMET DOLU 2021’i GERİDE BIRAKTI

İVRİNDİ HİZMET DOLU 2021’i GERİDE BIRAKTI

İvrindi’nin eğitimci Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “Derdimiz İvrindi” diyerek ilçesine hizmet yolunda çalışmalarını sürdürüyor

“Vizyon projelerden, saha çalışmalarına, İnşaattan spor tesislerine, kilitli parke taşından kültür sosyal etkinliklerine, bir çok alanda faal olarak hizmeti hemşehrilerimiz ile buluşturduk” diyen Başkan Cengiz bu çalışmalarımız 2022 yılında da artarak devam edecek müjdesini verdi.

İLÇEMİZDE YENİ İTFAİYE BİNASI HİZMETE GİRDİ

Gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye erlerimiz artık yeni yerlerinde duracaklarını ifade eden Başkan Cengiz “ Seçim çalışmalarında sözünü verdiğimiz bir projemizdi. Her zaman yanlarında olduğumuz itfaiye personeli için yeni yer temin edilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile ilçemize kazandırdık. İlçemiz kapalı pazar alanı yanında Belediyemize ait yerde duruyorlardı. 2020 yılında projelendirdiğimiz binamızı 2021 Eylül ayı itibari ile hizmet açtık. Modern ve donanımlı olan tesisimiz itfaiye personelimize ve ilçemize hayırlı olsun”

261827421 318332180293779 4312193548992289425 N

HER MAHALLEYE TIP AŞEVİ PEOJESİ VE GENÇ ODASI

Merkezi ve kırsalı ile cemiyetlerdeki birlikteliklerin, komşuluk kültürünün yaygın olduğu ilçelerin başını çektiklerini dile getiren Başkan Cengiz “ Kültüre bağlılık ve sürdürülebilirlik olması çok önemli. Biz bunu devam ettirmek, halkımızın bu gelenek ve görenekleri daha modem ortamda yürütmelerini sağlamak için mahallelerimize aşevi ve gemi odaları inşa ediyoruz.  2021 sonu itibari ile 9 adet betonarme 3 adet Çelik konstrüksiyonlu aşevi inşa ettik. Bununla birlikte genç kültürünün devamlılığını sağlamak için ilçe genelindeki gençlerimize temin etmek için Karaçepiş ve Taşdibi mahallelerimize temelden, Büyükfındık mahallemize prefabrik genç odası kazandırdık. Taşdibi mahallemizde ise mevcutta bulunan genç odasının tadilatını yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk.

SPOR TESİSLERİMİZİ ÇOĞALTIYORUZ

Spora teşvik eden, sporu seven ve destekleyen biriyim diyen Başkan Cengiz “ Her alanda spor yapan genç kardeşlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bu bağlamda yeni spor alanları oluşturuyor ve kırsal merkez ayrımı yapmıyoruz. 2021 sonu itibari ile kırsalda Yüreki, Yağlılar, Okçular, Kocaeli, Küçükyenice, Karaçepiş, Çarkacı mahallelerimizin halı sahalarını hizmete açtık. 2022 yılı ortalarında ise Çiçekli, Hacıahmetler, Kuşdere ve Hüseyinbeyobası mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmaları tamamlayarak hizmete açacağız. Yine spora destek anlamında ilçe merkezinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığımız protokol ile birlikte okullar bölgesi kampüs alanına 2 adet halı saha, 1 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası ve 1 adet tenis kortu kazandırarak öğrenci kardeşlerimizin hizmetine sunduk”

260953397 4309673869159005 6139231762906718578 N

HER MAHALLEDE KONFORLU ULAŞIM İMKANI

İlçemizin her noktasında vatandaşlarımızın ayağının sağlam basması için yoğun çaba harcıyoruz diyen Başkan Cengiz “ 2021 yılı sonu itibari ile 10 kırsal mahallemizde kilitli parke taşı döşenmedik sokağımız kalmadı. İlçe genelinde eşit, ayrımcılık yapmadan sürdürdüğümüz hizmet anlayışı ile 2021 yılında toplamda 200bin m2 kilitli parke taşı temini sağladık. Oluşturduğumuz kilitli parke taşı döşeme ekipleri ile her mahallemize değme, vatandaşlarımızı tozdan, çamurdan kurtarma ve rahat ulaşım sağlama hedefimizi emin adımlarla sürdürüyoruz. 2019 Mart ayı itibari ile 400bin m2’yi aşan kilitli parke taşı döşeme işçiliğimiz önümüzdeki yıl da artarak devam edecek”

ASFALT YENİLEMELERİ HER MAHALLEYE YAYILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nca ilçemizdeki mahalle yollarını yenileme hedefimizi arttırarak sürdürüyoruz diyen Başkan Cengiz “ Yol medeniyettir anlayışı ile her mahallemizin en büyük çilesi olan yol sorunlarını emin adımlarla çözüme kavuşturuyoruz. 2020 yılında 33.30 km sathi kaplama gerçekleştirmiştik. 2021 hedefimizi de 33.60 km olarak belirledik ve hedefimizi gerçekleştirdik. Tüm kırsal mahallemizin yollarını yenileme gayretindeyiz. Cumhuriyet tarihinden bu güne asfalt yüzü görmemiş mahallemizi asfalta kavuşturduk. Nu konuda desteğiniz esirgemeyen Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkür ediyorum.

KORUCU HAYVAN PAZARINI HİZMETE AÇTIK

Tarım ve hayvancılığın merkezi olarak nitelendirilecek ilçelerin başını çektiklerini ifade eden İvrindi Belediye Başka Yusuf Cengiz “Yine seçim projelerimizden biri olan hayvancılığa ve üreticiye destek sözümüzü yerine getirdik. Bölge halkımızın en çok istedikleri şey kapalı olan pazarın açılmasıydı. Atıl durumda olan alanda gerekli düzenlemeleri yaparak faal duruma getirdik. Modern ve kapalı tesis görünümü ile bölge halkımızın hizmetine sunduk. Artık halkımız satacağı malı dış pazara götürmeden burada satabilecek, alacak olan vatandaşlarımız da uzağa gitmeden burada aradığı hayvanı bulma imkanına sahip olacak”

269690392 4411078512351873 8963823433074252086 N

ARAZİ YOLLARI BAKIMI 365 GÜN SÜRÜYOR

Tarım arazilerinin ekim yüzdeliği ve sulak arazi oranlarının yayıldığını ifade eden Başkan Cengiz “Tarım ve hayvancılığın merkezi olmamız sebebiyle araziye ulaşımın rahat olması için yoğun gayret içerisindeyiz. 2021 yılı itibari ile mevcut yol düzenleme ve yeni yol açma hedeflerimiz doğrultusunda ilçe genelinde toplamda 350 km gibi ciddi rakama ulaştık. Bizler üreticimizin rahat ulaşımı için durmadan çalışmaya, sahada olmaya devam edeceğiz.”

PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

Gecemizi gündüzümüzü İvrndi’ye  hizmet için geçiriyoruz diye Başka  Cengiz “Her alanda gelişen bir İvrindi hayaliyle emin adımlarımızı sürdürüyoruz. 2023-2024 yılı itibari ile ilçemiz cazibe merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyişini sürdürecek. İnşaattan spora, sanayiden altyapıya, tarım ve hayvancılıktan peyzaja her alanda aktif olacağız”

DOĞALGAZLI ISINMA KONFORU İLÇEDE YAYILIYOR.

Seçime geldiğimiz günden beri üzerinde titizlikle durduğumuz ve bir an önce çalışmaların bitmesi için gayret ettiğimiz bir konu doğalgaz konusu. AKSA Doğalgaz şirketinin ilçemizde başladığı çalışmaları normal şartlarda 7 yıl sürede bitirme garantisi var. Ama bizim uğraşlarımız sonucu 2 buçuk yıl gibi kısa sürede ilçemizde sürdürdüğümüz çalışmaların %90’lık etabını tamamladık ve gaz arzını sağladık. İnşallah geri kalan %10’luk kısmı da 2022 yılında bitirecek yeni kışa tümü ile doğalgazla ısınan bir İvrindi ile gireceğiz”

İLÇEMİZİN KRONİK SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

70 yıldır çözüm bekleyen altyapı ve kanalizasyon hattı değişikliği için kazmanın vurulduğunu ifade eden Başkan Cengiz “2021 yılı ilçemiz için adeta milat niteliğinde. Önce cefa sonra sefa diye nitelendirebileceğimiz bir yıl.  Haziran ayında ilk kazmayı vurduğumuz altyapı değişikliğinde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Kanalizasyon 43, İçmesuyu 43 ve yağmur tahliye Hattı 4 km olmak üzere ilçe merkezinde 90 km’lik kazı çalışması yürüteceğiz. Şu ana kadar 35 km alanda kazı çalışamayı tamamladık. Nasipse önümüzdeki yıl Kasım ayında ilçe merkezinde yürütülen kazıları tamamlayarak sorunlu altyapıya neşter vurmuş olacağız ve üstyapımızı yenileme çalışmalarına başlayacağız”

İLÇE MERKEZİNE OTEL VE ÇOK AMAÇLI SALON

İvrindi’nin acil ihtiyacı olan otel konusunda sona geldiklerine değinen Başkan Cengiz “ Önceden atıl durumda olan ve proje olarak kapalı otopark olarak planlanan alanı yeniden projelendirerek Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile otele dönüştürdük. İçinde 60 yatak kapasiteli konaklama imkanı sunacak olan inşaatımız sadece otel değil aynı anda içinde çalışma ofisleri, düğün gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. %90 oranında inşaatını tamamladığımız ve iç kısım inşaatında küçük dokunuşlar ile iç dizaynına geçeceğimiz inşaatımız nasipse 2022 yılında hizmete girecek”

MİLLET KÜTÜPHANESİ 2022’DE HİZMETE GİRECEK

Eğitim camiasından gelen biri olarak ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz kütüphane projemiz için adımı attık diyen Başkan Cengiz “ İvrindi Birlik araçlarının konuşlandığı yerin üzerini ve kullanılmayan alanı projelendirdik. Öğrencilerimiz başta olmak üzere halkımız binin üzerinde  yayınevlerinden istifade edebilecek. Öğrencilerimiz sınavlarına sessiz ve konforlu çalışma imkanına sahip olacak. Kasım ayında çalışmaların başladığı millet kütüphanemiz nasipse en geç Mayıs ayında hizmete girecek”

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU İÇİN İLK KAZMA VURULDU.

2021 ve 2022 yılını ilçede inşaat yılı ilan ettiklerini ifade eden Başkan Cengiz “ Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığımız protokol neticesinde ilçemiz okullar bölgesi civarı, çetmi alanı diye nitelendirdiğimiz bölgeye yüzme havuzu kazandırıyoruz. Yarı olimpik olarak imzaladığımız protokolde Gençlik spor Bakanlığı’nın destekleyeceği rakam 3.750.000 TL+ KDV, Yaptığımız ihale sonucu alan firma ile imzaladığımız protokol ise toplamda 6.771.000 TL+ KDV.  İnşallah seçim sürecinde sözünü verdiğimiz ve ilk kazmayı vurduğumuz projemizi en kısa sürede bitirerek halkımızın hizmetine sunacağız.

DELİKTAŞ (GÖKKEMER) JEOSİTİ TURİZME KAZANDIRILACAK

İlçede hizmetlerin sadece fen işleri hizmetleri ile sınırlı olmadığını dile getiren İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ İlçemizde Deliktaş diye tabir ettiğimiz doğal bir yapı var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Belediyemiz işbirliği ile burayı projelendirerek turizme kazandıracağız. UNESCO dünya mirasları listesine girme yolunda hassasiyetle duruyoruz. Bu konuda son derece deneyimli hocalarımız buranın isminin Gökkemer olduğunu dile getirdiler. Gök Kemer’in turizme kazandırılması, turistik gezi, aktivite ve ekstrem sporlara kazandırılması için çalışmalarımıza başladık. Bu doğal jelaitten dünyada 5, Türkiye’de ise 2 tane var ve en doğalı, en büyüğü, ulaşımı en kolay olanı ilçemizde yer alıyor. 2022 Gök Kemer Jeositini nasipse Nisan- Mayıs aylarında çalışmalarımızı tamamlayarak turizme kazandıracağız”

HİZMETLERİMİZ SADECE BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

Sahada yürütülen çalışmaların sadece bu bahsettiklerimiz ile sınırlı değil diyen Başkan Cengiz” Her alanda vatandaşlarımızın yanında olan, taleplerini dinleyen bir İvrindi Belediyesi var. Bizler memnuniyet çıtamızı yükseğe çekme gayretindeyiz. Bu saydığımız hizmetlerin dışında mahallelerimize çocuk oyun grupları kazandırılması ve tadilatı, mahalle fırını kültürü yaygınlaştırılması için yeni fırın inşaatı, kendi ilçemiz başta olmak üzere çevre ilçelerin taleplerini karşılama yolunda aktif olarak kum ocağı işletmemizi kullanmamız ve yeni açacağımız taş ocağı tesisi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spora yönlenmezlermiş teşvik etmek için Belediyespor altyapısıyla 150 sporcuya hizmet verdiğimiz futbol okulu, bölgemiz çiftçilerine tedarik amaçlı kurduğumuz Damızlık Üretim Tesisi, kırsal mahallelerde sürdürdüğümüz  lojmanı tadilatları, mezarlık duvarı ve iç bakımları bunlardan aklıma gelenleri. Bizler dur durak bilmeden halkımıza hizmet için yoğun çaba harcıyoruz.

Kısaca şunu söylemek gerekirse; Her sene bir önceki seneden daha verimli geçecek halkımıza bunun sözünü veriyorum.” dedi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu