GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

İvrindi Millet Parkı Temel Atma Töreni yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından İvrindi ilçesine yapılacak olan İvrindi Millet Parkı Temel Atma Töreni yapıldı. Temel atma töreninde konuşan AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçenin park ihtiyacının ‘Millet Parkı’ ile çözüleceğini söyledi.

İvrindi’nin Okullar Bölgesi olarak adlandırılan yerine yapılacak olan Millet Parkı’nın Temel Atma Töreni dün yapıldı. Temel atma törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından başlayan törenlerin açılış konuşmasını İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar yaptı. Baytar park için Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür etti. Baytar’ın ardından milletvekilleri adına Yavuz Subaşı’da bir konuşma yaparak, yatırımın ilçeye zenginlik katacağını söyledi.

‘İNSANLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRAN YATIRIMLAR YAPIYORUZ’

Konuşmasına kendisinin de İvrindili olduğunu hatırlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim döneminde ‘İnsanların gönüllerine dokunmak lazım’ sözlerini hatırlattı. Belediyeciliğinde artık insanın doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyacı ile ilgilenmek olduğunu belirten Kafaoğlu, “Belediyecilik insanların hayatını kolaylaştırmak için her türlü işin altına imzamızı atmamız lazım. Trend gittikçe bu tarafa gidiyor, doğru olanda bu. Tabi ki asli işlerimiz var. Onlar mutlaka yapılacak. Ama artık insanlarımızı hayatını kolaylaştıran, onların hayat ve refah seviyesini yükselten işlere daha fazla önem vermeye başladık. İşte bunlardan birisi de Millet Bahçeleri. İnsanlarımız artık daha fazla yeşil alan istiyor. Yürüyüş yolları istiyor. Bisiklet yolları istiyor. Fetness alanları ve piknik yapabileceği alanlar istiyor. Kahvesini içebileceği kafeteryalar istiyor. Yanında kütüphanesi ve oyun salonlarıyla beraber donanımlı yerler istiyor. İşte Millet Bahçeleri fikri insanların bu asli ihtiyaçları; sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap verebilecek önemli bir projedir. Bu konuda bizde nerelere Millet Bahçeleri yapabiliriz diye ciddi bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NDA AÇILIŞI YAPILACAK

İvrindi’ye yapılacak olan Millet Parkı’nın daha önce planlanmış park projesi üzerine yeni alanların eklenmesi ile zenginleştirildiğini söyleyen Başkan Kafaoğlu, parka kütüphane ve kafeterya ilavesi yapıldığını belirtti. Parkın 52 bin metrekare alan içerisine inşa edileceğini anlatan Kafaoğlu, yapılacak parkla ilgili şu bilgileri verdi:

“İçinde bulunduğumuz alan tam 52 bin metrekare, İvrindi nüfusu tüm mahalleleri ile 39 bin. Bütün İvrindi’yi toplasanız burada 1 metrekareden fazla yeşil alan düşüyor. İvrindi’nin merkezi ise 7 bin nüfuslu, burada sadece bu parkta İvrindi merkezde yaşayan insanlara 8 metrekare yer düşüyor. İşte AK Parti belediyeciliğindeki fark burada. Yeşil alanları arttırma gayreti içerisindeyiz. Bu Millet Parkı içinde; 3 adet çocuk oyun parkı, survivor parkı, oturma ve dinlenme alanları, fetness aletleri gurubu, piknik alanları, 4 adet kamelyası, lavabo, mescid, yürüyüş ve bisiklet yolları ile otoparkı olacak. İvrindi’ye yakışır bir park olacak. Buranın okullar bölgesinde olması ayrı bir anlam ifade ediyor. 3-4 okul var, yenisi de yapılacak. Burası İvrindi’nin cazibe merkezi haline dönecek.”

Son olarak kürsüye çıkan Vali Ersin Yazıcı ise böyle bir projenin Okullar Bölgesi olarak adlandırılan alanda yapılmasının önemine dikkat çekti. Öğrencilerin boş zamanlarını parkta geçirebileceklerini ifade eden Yazıcı, artık dünyada sadece ülkeler değil, şehirlerinde yarıştığını söyledi.

Konuşmaların ardından kürsüye parkı inşa edecek olan firma müteahhidini çağıran Vali Yazıcı ve Başkan Kafaoğlu, tesisin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişmesi için söz aldılar. Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan’ın dualar okuması ardından Vali Yazıcı, Başkan Kafaoğlu ve milletvekilleri butona basarak tesisisin temellerini attı. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu