Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ YENİ SEMBOLÜNE KAVUŞUYOR

İVRİNDİ YENİ SEMBOLÜNE KAVUŞUYOR

 

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, ilçe girişinde bulunan ‘Kuzu Anıtı’nın kaldırılıp yerini ilçeyi daha iyi simgeleyecek anıt kazandırılması için çalışma başlattı.

İvrindi’yi simgeleyecek anıt için çalışmalar tamamlandı ve yerini alması için son rötuşlar yapılıyor

 

Önümüzdeki ay içinde mevcut anıtın yerine yenisinin yerleştirileceğinin müjdesini veren Cengiz, “2019-2020 eğitim döneminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okullarımızda başlattığımız ‘İlçemiz yeni sembolünü arıyor’ adlı yarışmaya çok güzel dönüşler oldu. Yeni fikirler, güzel görseller elde ettik.

İlçemizin kuzusunu, kuzuyu yetiştiren sürü yöneticilerimizi temsil edecek sembolü hayalleriyle bizlere kazandırma hedefi ile yarışmada dereceye giren öğrencilerimize, düzenleyeceğimiz bir törenle hediyelerini bizzat takdim edeceğim. Diğer katılımcı çocuklarımızın resmettiği değerli eserlerimizi de okullar bölgemizde duvarlara çizdirerek, ölümsüzleştirmek istiyoruz. Çünkü çocuklarımızın hayalleri, bizlere sundukları fikirleri ve en önemlisi kendileri bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.

 

İvrindi’nin girişine konumlandırılacak yeni anıtın sanatçı Nilgün Gedik tarafından yapılacağını belirten Başkan Cengiz, “Bilindiği üzere hayvancılığın önemli olduğu ilçemiz İvrindi, aynı zamanda Balıkesirimizin çok sayıda eğitim kurumuna da ev sahipliği yapmaktadır. Yeni sembol anıtımız olarak inşa edilecek Sayın Gedik’in eseri de eğitim ve hayvancılığı çok güzel bir şekilde temsil etmektedir. Değerli sanatçımız Gedik, aynı zamanda Havran ilçesi girişinde bizi karşılayan Koca Seyit Anıtı’nı da bölgemize kazandırdı. Bu konuda ilçemize kazandıracağı güzel eser kazandıracağı konusunda güvenimiz tam. Şimdiden kendisine vermiş olduğu emek için teşekkür ediyorum” dedi.

 

İvrindi’ye üreten, ürettiklerine marka değeri kazandıran, ekonomik ve canlı sosyal hayatı ile de ön plana çıkan yeni bir kimlik kazandırmak istediklerini söyleyen Cengiz, “Durmak yok İvrindi’mizde hizmete devam” sloganıyla konuşmasını sürdürdü.

 

Başkan Cengiz, “Sembol eserin İvrindi’ye kazandırılması ve ilçe hayvancılığına katkılarından dolayı değerli iş insanımız Aydeniz Et Entegre Yatırımcısı Yusuf Yalçın’a da ilçemiz halkı adına teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu