Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İvrindi’de hain darbe girişiminin dördüncü yılı vesilesi ile program gerçekleştirildi.

Program ilk olarak İlçe Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri ve Daire Müdürlerinin katılımları ile şehitlik ziyareti ve orada okunan hatmi şerif ile başladı.

Programın diğer etabında ilçe merkezinde al bayraklarla süslenmiş araç konvoyu gerçekleştirilip, Atatürk Meydanı’ndaki programa geçildi.
Atatürk meydanında gerçekleştirilen program dahilinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan program, Kuran-Kerim tilaveti ile sürdü. Kuran-ı Kerim tilaveti ardından günün anlam ve önemi için konuşan Başkan Cengiz;

15 Temmuz 2016 Türk Demokrasi tarihinde en karanlık gece. Asil Türk Milleti bu gecede büyük bir destan yazdı. Ülkemiz üzerinde yıllardan beri hesapları olan bir çok dış güç var. Emparyalistler, Siyonistler,Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika ve Türk ve İslam alemine düşman olan bütün güçler o gece Türk milletini yok etmek, tarihten silmek için birleşti.

Hazmedemiyorlardı…!

Üç bin yıllık Türk tarihinde, bin yıllık Anadolu coğrafyasında böyle bir ihanet gecesinin görülmediğini dile getiren Başkan Cengiz “ Batılılar, Siyonistler, emparyalistler bizlere çok zor ve unutulmaz bir gece yaşattı. Truva atının sümüklüsü,hain fetö başta olmak üzere, askeriyemizin içine yerleşmiş hain terör örgütü o gün ortaya çıktı. Asil Türk milleti 15 Temmuz akşamı o hainlere direnmek için meydanları doldurdu ve bu destanın yazılmasına vesile oldular. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere devlet, millet, bayrak aşığı herkes o gece ayaklandı ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak, milletimizi böldürmemek için meydanlardaydık.

251 şehit verdik gece…

Vatanı uğruna, bayrağı uğruna canlarını feda eden 251 vatandaşın olduğunu söyleyen Başkan Cengiz “ 2191 yaralımız var. Binlerce insan vatan uğruna sel oldu aktı meydanlara. Milletimizin zaferi için Ankara, İstanbul tüm şehir ve ilçe meydanlarında bir bütün olduk. O gün Emniyet güçlerimiz, askerimiz destan yazdı.

Bu topraklarda hesaplar hiç tükenmedi, bitmedi…

Aziz tük milletini yok etmek için hiç durmadıklarını anlatan Başkan Cengiz” Bu memleketin her noktası karış karış şehit kanları ile sulanmış. Bizler Türk milleti olarak her zaman düşmanın karşısında yer aldık, asla ve asla bağımsızlığımızı, egemenliğimiz teslim etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Biz bundan 4 yıl önce yaşanan hain darbe girişiminde millet olarak kıyam ettik. Cumhurbaşkanımız sizleri meydanlara, hava alanlarına, köprülere davet ediyorum milletten başka güç yok dediğinde, o gün hiçbir şeyi hesap etmeden, canımız pahasına vatan uğruna meydanlara koştuk. Milliyetçi Hareket Partisi lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi o gün hainler değil, iman edenler kazandı. Bu vesile ile 15Temmuz gecesi canını veren Aziz şehitlerimiz başta olmak üzere Tüm şehitlerimizi Rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Allah bir daha bu ülkeye 15 Temmuz yaşatmasın” dedi
Program konuşmaların ardından Mehteran gösterisi, günün anlamı şiirlerin okunması, semazen gösterisi, ve aziz şehitler için okunan dua ve sela ile son buldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu