Gündemİlçe Haberleri

İvrindi’de 15 Temmuz Kutlandı

İvrindi’de 15 Temmuz Kutlandı

Millet iradesine yapılan en kanlı saldırının, kahraman milletimizin canı pahasına yazdığı şanlı direniş destanının 5. yıl dönümü, İvrindi Atatürk Meydanı’nda halkın oluşturduğu yoğun kalabalık ile gerçekleştirilen program ile kutladılar.

Gündüz başlayan programda İvrindi Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Başkan Yardımcısı Ahmet Önder, İlçe protokolü ile şehit ve Gazi yakınlarının katılımı ile İvrindi İlçe Kabristanlığında şehit mezarı başında Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ettiler.

Akabinde protokol üyeleri Şehit Uzman Çavuş Hasan Kuzu’nun Okçular mahallesindeki ailesini ziyaret ettiler.

Akşam programında ise mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilirken kortejdeki çocuğundan yaşlısına her yaş kesiminin oluşturduğu kalabalık 15 Temmuz’daki direnişi yeniden yaşarcasına duygulandırdı.

Program daha sonra Atatürk meydanında devam etti. Protokol konuşmalarında konuşan İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz;

215416485 1954014704763164 7713225278390478374 N

15 TEMMUZ DİRENİŞ DESTANIDIR

Yaşanan o hain gecenin kahramanları o gün sokaklardaydı diyen Başkan Cengiz “

15 Temmuz 2016 ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kaldığı gündür. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalıştılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladı. Ancak bu hain darbe teşebbüsü Tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti’nin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazılarak engellendi.

Istl6966

 CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISIYLA SOKAKLARDAYDIK

Ama kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karşılarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplayamadılar.

15 Temmuz Darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etti. Milletimiz, açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıktı ve bu hain darbe teşebbüsü bertaraf edildi. Gözünü bile kırpmadan ülkesi için canını feda eden darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kahraman şehitlerimizi asla unutmayacağız.

Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Acısını hâlâ yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın.” dedi.

15 Temmuz Şehidi Yılmaz Ercan’ın annesi Nermin Ercan’ın yazdığı şiiri de okuyan Başkan Cengiz “

Hıyabandan geçip semt-i  canana vardı onlar

Cennet vatandan Firdevs-i alaya  erdi onlar

Kimi onbeşlik fidan, kimi asırlık çınardı

Sela-yı şerifle Kur’ an’ ı öptü onlar

Bezm-i Elest’ te de kesişmişti yolları

Bir takdir-i ilahiyle yollara düştü onlar

Dediler “altı da bir üstü de birdir yerin”

Şerbet-i şehadeti bir lahzada içti onlar

O gül yüzlerinde güller açmıştı

Ola ki bus-ı nebiye mazhar oldu onlar.”

diyerek sözlerini noktaladı.

Program daha sonra mehteran gösterisi, şiirlerin okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti, semazen gösterisi, ve hain darbe girişiminde şehit düşen kahramanlar başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş şehitlerimiz için edilen dua  ve selaların okunması ile son buldu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu