Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İvrindi’de Alt Yapı Atağı

 

İvrindi’de Alt Yapı Atağı

 

İvrindi’de 67 Yıllık içme suyu ve Kanalizasyon şebekesi yenilenerek yenisi inşa ediliyor. Dahası, temeli atılan yatırımla birlikte, özellikle yaz aylarında merkeze bağlı büyük mahallelerde yaşanan su sıkıntısı çözüme kavuşuyor. Ayrıca, kanalizasyon yenilenerek ‘daha temiz bir İvrindi’ hedefleniyor.

85 Km’lik Şebeke 6 Yüz Günde Bitecek

İvrindi Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ortaklığı ile yapılacak projenin maliyeti ise 35 Milyon TL. Ayrıca, 43 km İçme suyu şebekesi, 41 km kanalizasyon şebekesi ve 1200 mt yağmur suyu hattı ile toplamda 85 km’lik etap 6 yüz gün gibi kısa bir sürede bitirilecek.

Başkan Cengiz ve Vatandaşların Yatırım Heyecanı

İlçede temeli atılan yatırımın heyecan ve mutluluğu Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’in yüzüne yansırken, yatırımın aynı zamanda İvrindi halkı tarafından da heyecanla karşılandığı ayrıca dikkat çekti. Başkan Cengiz, “67 yıldan beri beklenen bir hayali gerçekleştirmek bizlere nasip oldu” dedi.

Ivrindide Alt Yapi Atagi 01

2 Yıl Sürecek Proje İçin Vatandaşlara Sabır Çağrısı

85 Km gibi bir etap ile zor bir alt yapı işine başladıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz, “İvrindi olarak bu hizmeti dört gözle bekliyorduk. Ayrıca, bu 35 milyon liralık proje ilçemizin değerini arttıracak. Özellikle, en büyük sorunumuz çözüme kavuşacak ve söz ile ifade edilemeyecek derecede rahatlatacak. Ancak, bu projenin tamamlanması 2 yılımızı alacak. Dahası, bu süreçte ilçe merkezimiz şantiye alanına dönecek. Lakin sonunda kazan İvrindi ve kıymetli halkımız olacak.

Bu süreçte sabrederek selamete ereceğiz. Bu zamanda halkımızdan sabır ve sağduyu bekliyoruz. Bunun üstesinden hep birlikte gelerek güzel yarınlara birlikte ulaşacağız” cümlesi ile proje bitimine kadar İvrindi halkından sabır ve işbirliği çağrısında bulundu. Başkan Cengiz son olarak proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal’a teşekkür etti.

 

Yücel Yılmaz “Hizmet Belediyeciliğine İmzamızı Atıyoruz.”

 

Her ilçeyi kalkındıracak projelere el birliği ile imza atıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “ 2019 yılında seçildikten sonra tüm ilçe belediye başkanlarımız ile stratejik toplantı gerçekleştirdik. Tüm ilçelerimizin en önemli sorunlarından başlayarak, ihtiyaç ve talep edilen hizmetlere göre sıralamaları yaptık.  Planladığımız çalışmaları hangi para, hangi ekiple yapacağımızı planladık. Tüm ilçemizi belirlediğimiz gibi İvrindi’mizin de en önemli sorunu olarak Altyapı yenileme hattının acil çözüme kavuşması noktasında ortak akılda buluştuk.

Ivrindide Alt Yapi Atagi 02

Recai Başkanım da bu sorunu çözüme kavuşturmak için uğraşlar verdi lakin Yusuf Başkanımıza nasip oldu. Biraz önce tamamlanması ve halkımızın refaha kavuşması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz

Sözünü Verdiğimiz Şeylerin Arkasındayız

Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz sözlerin notunu aldığımız gibi gerçekleştirmek için planlı şekilde sahadayız diyen Başkan Yücel Yılmaz “ Büyükşehir olarak her ilçemizi, temsil ettiği partilere bakmaksızın hizmetle buluşturuyoruz. Altyapıdan üstyapıya, kent estetiğinden sosyal hizmetlere kadar tüm ilçelerde desteğimizi sürdürüyoruz. Halkımızın taleplerini karşılayacak ve ihtiyaç olarak çözüm bekleyen her soruna çözüm odaklı çalışıyoruz. Tüm gayretimiz Büyükşehir’imizin her köşesini daha yaşanılabilir bir hale gelmesi. Derdimiz 10 numara şehir olmak iddiamız bu yönde” dedi

 

Suyun Yönettiği Değil Suyun Yönetildiği Anlayış

Temel atma töreni esnasında yapılan konuşmalar projeye ait ilginç küçük hikâyeleri de ortaya çıkardı. Özellikle, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal’ın “İvrindi merkezde İçme suyu vardı ama sıkıntılı sürecimiz de oldukça fazlaydı. Hatta birçok kez bizzat üst katlarda ki vatandaşlarımıza ‘suyunuz akıyor mu? Diye sorduğumu hatırlıyorum. Merkez mahallelerde suyun peşinde koşmaktan yılmadık elbette. Ama bu yatırımla suyun yönettiği değil suyu yönettiğimiz anlayış ile bu sorunların tümünü çözüyoruz” cümlesi hem tebessüm hem de coşku ile karşılandı. Ayrıca, Günal’ın mevcut içme suyu alt yapısında ki %65 su kaçağını dile getirmesi, suyun önem arz ettiği çağımızda projenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Ivrindide Alt Yapi Atagi 03

 

Belgin Uygur “2002’den Bu Yana Şehirlerimizin Silueti Değişti”

 

İvrindi Altyapı ve İçme suyu Hattı Değişikliği Temel Atma  Töreni’ne katılımlarından dolayı mutlu ve onurlu olduğunu ifade eden Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Belgin Uygur “ Bundan önceki yıllarda gözlenen Balıkesir ile şu anki Balıkesir arasında fark oldukça fazla. 2004 yılında rahmetli Sabri Uğur ile Balıkesir Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştığında gözle görülür farkta hizmetler almaya başladı ve resmen silueti değişti.  Bununla birlikte Ak Parti Belediyelerine sihirli dokunuş gerçekleşti. Hizmet Belediyeciliği ve Sosyal Belediyecilik aynı çatıda buluşarak güzel işlere imzalar atttık. Bu dönemde de halkımızın gördüğü ve hepimizin gerek sosyal medyadan gerekse yerinde görme fırsatı yakaladığımız kadarıyla güzel işlere imzalar atılıyor. Yücel Başkanımızın imzası ile hayata geçirilen projeler şehrinizin değerini arttırıyor” dedi.

Ivrindide Alt Yapi Atagi 04

Balıkesir AK Parti Milletvekili Uygur daha sonra şunları kaydetti;

Bugün burada temelini attığımız ilçemizin yıllardır kemikleşen sorunu da Ak Parti belediyeciliğinin her alanda var olduğunu gösteriyor. Yücel Başkanımız ve değerli ekibi yürüttüğü başarılı çalışmalar ile farkını sadece Ak Parti Belediyesi olan ilçelerde değil, her ilçede gösteriyor. Şehirleri akılcı bir tarzda yönetişin resmini tüm Balıkesir’de görebiliyoruz. Bugün BASKİ ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve destekleri ile adımı atılan ve 600 günde bitmesi hedeflenen projenin güzel İvrindi’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi BASKİ işbirliği ile temeli atılan törene Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Belgin Uygur, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Baski Genel Müdürü İzzet Günal ile beraberinde daire başkanları, İlçe Kaymakamı, Ak Parti İlçe Teşkilatı, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu