GündemEğitimİlçe HaberleriSiyaset

İVRİNDİ’DE ALTIN DÖNEM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katıldığı Balıkesir’in İvrindi ilçesinde Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Altın Madeni Temel Atma Töreni’nde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen yıl Türkiye’nin ilk yenilenebilir enerji lisesini açtıklarını söyledi.Bakan Dönmez “Okullarımız hem rezerv madenciliğimizin hem de enerji teknolojilerinin geliştirilmesi anlamında önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Okullarımız sadece teknik bilgilerin alındığı yerler olmamalı. Öğrencilerin sosyal ve kültürel becerilerinin gelişiminde de aktif ve öncü rol almalı.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile çok güzel projelere imza attıklarının belirten Dönmez, bu kapsamda 11 ildeki 12 okulda maden teknolojisi bölümlerinin açılması için iş birliği protokolü imzalandığını söyledi. kullarımızı doğal kaynaklarımızın ve sektörün yoğun olduğu bölgelerde açıyoruz. Bu okullarımızın derslik, atölye, laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilerimize beceri eğitimi ve staj imkanlarının sağlanması, işbaşı eğitimlerinin verilmesi gibi uygulamalarla bu okulların eğitim ve öğretim süresi boyunca madencilik sektörüyle etkileşim halinde olmalarını sağlayacağız”dedi.

TOPYEKÜN EL ELE

Bakan Dönmez, “Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini belirlediğine değindi ve uzun dönemli plan ve programları başarıyla hayata geçirmemizin en kritik unsuru bu süreci besleyecek insan kaynağı planlamasını da aynı ölçekte yapmaktır. Bu nedenle eğitim planlamamızı yaparken hem ülkemizin, hem sanayimizin ihtiyaçlarını hem de dünyada yükselen trendleri bir araya getirecek bir sistemi inşa etmek zorundayız. Sayın Bakanımız geçtiğimiz hafta 2023 Eğitim Vizyonunu açıklarken çok önemli bir hususa değindi. Eğitim sadece devletin, özel sektörün ya da kurum ve kuruluşların alanına bırakılamayacak kadar çok katmanlı bir alan. Topyekun, 81 milyon hep birlikte el ele vermek zorundayız. Çünkü eğitim meselesi memleket meselesi. Çünkü eğitim meselesi geleceğimizin inşası meselesi.”dedi.KAMİL AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu