GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DE “KAHVEHANELER KIRAATHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”

İvrindi İlçesi Korucu Mahallesinde bulunan Korucu Şehit Bülent Emen Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu “Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor” projesi ile Vali Ersin Yazıcı tarafından yürütülen BENGİ Projesi Okuma Etkinliği birleştirilerek “Kahvehaneler Kıraathaneye Dönüştürülüyor” etkinliği gerçekleştirildi.

Meslek Lisesi 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri ile bir idareci ve 2 öğretmen rehberliğinde okulumuzun bulunduğu mahalle ile okulumuza öğrenci gelen mahallelerde Muhtarlarla yapılan toplantı ile belirlenen bir kahvehaneye Kütüphane ve 100 Temel eserden oluşan kitaplar hediye edilmiştir. 5 mahallemizde 5 adet Kitaplık öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından takılmış, 100 temel eserden oluşan kitaplar kitaplıklara yerleştirildi.

Etkinlikte İlçemiz Değirmenbaşı mahallesinde faaliyete geçen TÜMAD Altın Madeni Şirketi de kitaplık ve kitapların alımında sponsor oldu.

Etkinlik özellikle Kütüphaneler haftasında gerçekleştirilerek kitaplık ve kitap bağışlanan mahalle halkına Okul Müdürü Yusuf Çetin ve Edebiyat öğretmeni Güzin Ünsal tarafından kitap okumanın önemi anlatılmıştır. Ayrıca her mahallede 30 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmiş, mahallede bulunan öğretmenlere de etkinliğin devam ettirilmesi tavsiyesinde bulunuldu.
Yine etkinlik sırasında Soba Zehirlenmeleri konusunda vatandaşlarımız aydınlatılmış, tüm vatandaşlara broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu