Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DE PROJE YAĞMURU

İVRİNDİ’DE PROJE YAĞMURU

 

İvrindi Belediyesi’nde tamamlanan projeler için açılış töreni gerçekleştirildi.

İvrindi Belediyesi’nde tamamlanan projeler için açılış töreni gerçekleştirildi. Bir çok projenin açılışının gerçekleştiği tören İlçe Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz tamamlanan projelerin törenden itibaren hizmete açıldığını belirtirken devam eden projelerle ilgili olarak en kısa sürede hizmete açıklacaklarını belirtti. Başkan Cengiz projelerin detaylarındn bahsettiği bir konuşma gerçekleştirdi. Açılış töreninde Konuşan Başkan Cengiz,  “AK Parti kurulduğu günden bu güne Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok büyük hizmetler gerçekleştirildi. Ekonomi alanında ticarette sanayide savınmada eğitimde sağlıkta ülkemiz çağ ataladı 18 yılda yapılanlar 10larca yıla bedel.  ”dedi.

 

YENİLENME VE BÜYÜME VURGULANDI

Yunus Emre ve Mevlana’nın yenilenmeye yönelik sözlerine yer verdiği konuşmasında İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz,yenilenme ve büyümenin önemini vurgulayarak,  “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidara gedlği günden bugüne kadar bıkmadan usanmadan devamlı olarak koşarak ülkesini ve milletini güzel noktalara getirdi. Biz Cumhurbaşkanımızı seviyoruz ve ona bu emekleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanlığı görevinde de çok büyük hizmetlerde bulundu. Belediyecilikte çığır açtı. Hem hizmet hem sosyal hem de gönül belediyeciliği anlamında 3 alanda sadece İstanbul’da değil şuanda Türkiye’nin her beldesinde, ilçesinde, her ilinde çok güzel hizmetler yapıldı. İnşallah bizde büyük hizmetler yapmayı hedefliyoruz.”ifadelerinde bulundu.

 

YÜCEL BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Yusuf Cengiz, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz önderliğinde hem AK Partili belediyelerle hem de diğer ilçe, belediye başkanlarımızla kendisi çok güzel bir koordinasyon sağladı. Her ilçeye dokunmaya çalışıyor ve ben  huzurlarınızda ona da teşekürlerimi sunmak istiyorum. ” dedi. İvrindi’de yapmış olduğumuz ve yapacağımız çalışmaları sizlerle paylaşacağım diyen İlçe Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’in projelerin detaylarını paylaştığı açıklmasında şunlar kaydedildi:

 

İTFAİYE BİNASININ İŞLEMLERİ TAMAM

İlimiz Beldesi’nde Kapalı Pazar yerinde şuan da hizmet etmekte olan İtfaiye Hizmet Binamızın; Kurtuluş Mahallesi’nde 722 metrekarelik alanda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın desteğiyle ve Emlak İstimlak Dairemiz ile Genel Sekreterimizinde destekleriyle kamulaştırma işlemini gerçekleştirdik Bu itfaiye binamızın ihalesi yapıldı. İtaifye binamız en kısa sürede inşallah hizmete girecek. 2 katlı 4 araç kapasiteli binamız şimdiden ilçemize hayırlı olsun.

 

İVRİNDİ OTEL’İNE KAVUŞUYOR

Bir süre önce yapımına başlanılan temeli atılmış fakat bir süre inşaat çalışmaları duran Otel, otopark kafeterya, restaurant projemiz tekrar hayata geçiyor. Sakarya Mahallemizde  toplam 3 bin 600 metrekarelik alanda bodrumunda otoparkı zemininde ofisleri büroları olan, birinci katında 19 odalı yaklaşık 40 kişi kapasiteli bir otel, teras katında da çok amaçlı salon dediğimiz kafeterya, restaurant şeklinde kuallanılacak bir otele belediyemiz sonunda kavuşuyor. 300 günlük bir süre verildi bu sürenin sonunda inşallah bu otelimize kavuşacağız.

 

Haber Icerik

 

OKULLAR BÖLGESİNE MİLLET BAHÇESİ

İvrindi Millet Bahçemizin yapımı da bugün itibarı ile sonlandırıldı. Sakarya Mahallesi’nde okullar bölgesi olarak bildiğimiz bölgede 51 bin metrekarelik alaanda Millet Bahçemiz tamamlandı. Yürüyüş yolları, oyun alanları ve bir çok bitki çeşidinin yer aldığı bir alan olarak yapıldı. İnşallah burası halkımızın maksimum düzeyde kullandığı bir alan olacak.

 

KUM VE TAŞ OCAKLARI HERKESE HİZMET VERECEK

Yine Sakarya Mahallesi’nde işletimi devam eden Kum Ocağı tesisimiz var. Biz bu tesis ile bölgenin ihtiyacını karşılayacağız. Bölgede bu konuda yoğun bir talep vardı. Ocağı işletmeye başlayınca bizde yakından gördük. Sadece ilçemiz değil şuanda çevre ilçelerede katkı sağlıyoruz.

 

Kınık Mahallemizdeki Taş Ocağının da temeli atılmak üzere bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Ruhsatlar alındı. Burada da yol yapımı ve tadilatın da kullanılacak malzemeler üretilmek üzere yaptığımız tesisimiz en kısa sürede hizmete girecek.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

İvrindi Belediyesi Karaçepiş Göleti Avlak Alanı’nda  Ardıçtepe Barajımız var. Bu baraj 40 bin dekarlık sulama kapasitesine sahip. Barajımız ile önümüzdeki yıl itibari ile sadece İvrindi değil Gökçeyazı Ovası’da sulanabilir hale gelecek. Bu konuda Milletvekillerimizin de büyük desteği oldu. Özellikle Milletvekili Mustafa Canbey’in şahsına ve diğer vekillerimize teşekkür ediyorum. Karaçepiş’te bulunan göletimizde de Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız desteğiyle bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışma ile Türkiye’de ilk defa bir avlak göleti olacak. Avlak göletinin mantığı tut ve bırak şeklinde olacak. Birçok yerde bununla ilgili çalışmalar var. 365 gün açık olacak. İdari binası olacak ve 50 araçlık otoparkı, tuvaletleri dahil aralıklarla 33 bölüm halinde yer alan alanda balıkçılarımız hobilerini gerçekleştirecek balıklarını tutup geri bırakabailecekler. Alanın etrafı tel örgü ile çevrili olacak.

 

İVRİNDİ KUZUSUNU PAYLAŞACAK

Osmanlar Mahallemiz yolu üzerindeşu anda kurulan İvrindi Kuzusu Damızlık Üretim Tesisi Projesi ilerletiliyor. 200 küçükbaş hayvan ile üretime başlanacak.Tesiste İvrindi’inin meşhur kuzusu olan kıvırcık merinos melez ırkı yetiştirilecek. İlçe’nin ve çevrenin ihtyiacını karşılamayı umuyoruz. Elde edilen kuzuların yüzde 50si Büyükşehir’e tahsis edilecek kalanın da İvrindi’de dağıtmını yapacazğız.

 

MAHARETLİ ELLERE DÜKKANLAR

Edremit yolu üzerinde bulunan ve atıl durumda olan 6 dükkanımızı Maharetli Eller Yöresel Ürün Pazarı’na tahsis ettik. Burada hem hediyelik eşyalar hem de yöresel lezzetlerden oluşan ürünleri üreticilerimiz sergileyebilecekler.

 

121623470 1731789993652304 4237691753207970755 N

 

GENÇLERE HALI SAHALAR

Bunun dışında İlçe genelinde bir çok parklar ve halı sahalar yapıyoruz.Özellikle gençlerimiz halı sahaları oldukça yoğun şekilde kullanıyorlar. Bizler de mümkün olduğunca en kısa süre de gençlerimiz spor yapsınlar diye tamamlamaya çalışıyoruz. Kocaeli Mahallesi’nde yaptık. Okçular Küçükyenice’de devam ediyor çalışmalar ve Karaçepiş ile Yürekli Mahallelerinde de bugün itibari ile startı verdik. 5 yerde halı saha çalışmamız olacak.

Sofular, Kurtuluş ,Kirazören, Değirmenbaşı mahallerimizde parklarımız yapıldı hizmete sunuldu. Şehir merkezindekilerin de revizyonunu gerçekleştirdik.

 

İVRİNDİ’NİN VAZGEÇİLMEZİ AŞEVLERİ

İlçemiz için, kültürümüz gereği Aşevleri büyük önem arz ediyor. Aşevleri vatandaşlarımızdan en yoğun gelen talepti. Aşevleri kapsamında Kurtuluş,Pelitören , Büyükyenice,Yağlılar, Gözcüçayır mahallerinde bu şekilde çalışmalarımız var.

 

GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI

Geleceğe kültürel mirasın aktarılması anlamında büyük rol oynayan, hem kendi nesilimize hem de gelecek kuşağa kültürümüzü aktarma anlamında yüzyıllardır devam eden geleneklerimizi gençlerimiz yaşatıyorlar. Bu gençler bir düğün olduğunda Türk bayraklarını çekerek, topluca düğünlere düğün evlerine gidiyorlar. Bu gençler bir anlamda bu düğünleri yapıyorlar. Bu gençlerimizinde mahallelerinde Gençlik Evleri şeklinde talepleri oluyor. Bizim de bu talepleri karşılamaya yönelik mahallelerimizde Gençlik Evleri projemiz var en kısa zamanda inşa edeceğiz bu konuda startı verdik.Gençlerimiz için buluşma noktası ve kullanım alanı olacak.

 

KIRSALA HİZMETE DEVAM

Kırsal Mahallelerimize hizmetlerimiz devam ediyor, 40 kilometrelik yol alanında sathi kaplama işlemi yapıldı. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemize teşekkür etmek istiyorum çünkü burada Cumhuriyet tarihinden beri asfalt göremeyen yollar vardı. Bu yollar asfalta kavuştu. Başka bölgelerde de gerçekleşen sıcak asfalt çalışmalarımız da oldu.

 

YENİ SEMBOLDE ÇOBANLARA DA YER VAR

Biliyorsunuz İvrindi’nin de Balıkesir’inde sembolü kuzu. İlçe girişinde bir kuzu heykelimiz vardı. Bu heykel üzerinde biraz daha profesyonel şekilde çalıştık ve bu heykele çoban ve kuzu adını verdik.  Tarihimizde geleneğimizde çobanlık çok önemlidir. Peygamber mesleğidir biliyorsunuz. Peygambelerimiz hep çobanlık mesleği yapmıştır. Bu anlamda bölgemizde de çobanlarımızında fazla olmasından dolayı çoban kuzu ve koyun şeklinde bir örgü ortaya çıkarak sembolümüzde bir değişiklik yaptık. Heykeltıraş Nilgün Ulamış’a da bu anlamda teşekkür ediyorum. Bunun yanında heykelimizin alt kıymında rölyefler bulunuyor. Bu rölyeflerde de kitapar var. Biliyorsunuz ilçemiz çok okuyan bir ilçe. Eğitimli ve okuyan insaların çok fazla olduğu ilçemizin sadece tarım hayvancılık değil eğitim şehri olmasını bu şekilde anılmasını da istiyoruz.

 

ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Bu hizmetlerimizin dışında kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarımızda evam ediyor. BASKİ bölgede ki çalışmalarında sona geldi. İnşallah Kasım ayında 49 milyonluk hem yer altı kanalizasyonu hem de su altı şebekesi yer almış olacak.

 

İVRİNDİ’NİN TAMAMINA DOĞALGAZ

İlçemiz doğalgaza da kavuştu. Sadece 3’te 1lik bir yer kaldı ve doğalgaz şirketinin bize aktardığı bilgi ile Kasım ayının sonuna kadar bu bölgenin de doğalgaza kavuşacağını umuyoruz.

 

KORUCU BERGAMA TAMAMLANIYOR

Bir derdimiz var o da Korucu Bergama yolu. Burası da yakında tamamlanıyor. İnşallah en kısa zamanda tamamlanamasını umuyoruz.Projelerimiz, çalışmalarımız şimdiden ilçemize hayırlı olsun.”

Başkan Cengiz konuşmasında, “Yine Aydeniz Et önümüzdeki günlerde mezbahane olarak açılacak, bu işletme sahiplerine de destek verdiklerinden dolayı huzurlarınızda teşekkür ederim.Ayrıca Sanayi Bölgesi çalışmalarımız da devam ediyor. Dosyalarımız Bakanlıklarda. En kısa sürede sanayi bölgesinde de çalışmalarımız başlayacak ”dedi.

Törende yapılan konuşmanın ardından katılımcılara bin 200 adet fidan dağıtıldı..

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ivrindi korucu yolu bir gün yapılacak mı ? 30 yıldan beri bekliyoruz… 30 yıl daha mı bekliyeceğiz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu