Gündemİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DE SAĞLIĞA YATIRIM

Balıkesir’in İvrindi ilçesine atılan temelle İvrindi yeni bir hastaneye kavuşuyor. Mevcut hastane binasının yaşlı bakımevine dönüştürülmesi planları yapan İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, atılan temelle birlikte İvrindi’nin yola doğru kaydığını ve körfeze gidenlerinde merkezi konumu haline gelen bir ilçe olduklarını söyledi.

KAPASİTE ARTACAK

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar ilçeye kazandırılan Devlet Yatırımı Hastane binasının 50 yataklı olduğunu ancak zamanla 70 yataklı hale getirilmesinin planlarının da bugünden yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili olarak Başkan Baytar, mevcut hastane kapasitesinin yetersiz olduğunu belirterek, gittikçe kapasitenin arttığını ve yatırımlarla birlikte sağlık konusunda ilerleme sağlandığını belirtti.

O YOLLAR İVRİNDİ’YE ÇIKACAK

Başkan Recai Baytar, ‘Hastanemiz yola yakın. Yoldan geçerken rahatsızlanan vatandaşlarımızın da ihtiyacını karşılayacak. Hastanede yatan vatandaşlarımız içinde pencereden baktıklarında manzarası olan bir yerde. Hastane bölgesi ve yola doğru kayan İvrindi değişime doğru yol aldı ve yola doğru gidiyor. İvrindi’yi herkes tanıyarak ve ihtiyaçlara cevap veren bir İvrindi ile buluşacak’ dedi.

TEMEL ATILDI SAĞLIĞA KAPI AÇILDI

İvrindi’de 50 yataklı Devlet Hastanesi Temeli atıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı yanında Kümeevleri mevkisin de bulunan ve yol güzergahından görünecek olan Hastane binası yazın körfez bölgesine giden yolcularında sağlığı için büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

‘SAĞLIK BULACAĞINIZ YOLDAYIZ’

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: ‘Mevcut hastane kapasitesi yetersizdi. Gittikçe kapasitenin arttığını ve yatırımlarla birlikte sağlık konusunda ilerleme sağlanması aşamasında bir çalışma yaptık ve bugün ihtiyaçlara cevap verebilmek için bu hastane binamızın temelini attık.8 yıl kaba halde bekleyen bina sıvasız bir halde erimek üzereydi. Mera üzerindeki bu alan için biz Belediye olarak müracaat ettik. Bedelini yatırdık ve şu anda 50 yataklı bir hastane yapımı için işe başladık.

50 yataklı diyoruz ancak zaman içinde 70’e çıkacak. Bu hastanemiz yola yakın. Yoldan geçerken rahatsızlanan vatandaşlarımızın da ihtiyacını karşılayacak. Hastanede yatan vatandaşlarımız içinde pencereden baktıklarında manzarası olan bir yerde. Bu bölgede biz, aynı zamanda TOKİ konutlarını yaptık. Kaba inşaatı tamamlandı. TOKİ evlerimizin içersinde yer alan Cami ve marketin inşa yapımı tamamlandı. Hemen yan tarafında Tarım İlçe Müdürlüğünün 15 dönüm bir arazisi var. Bakanlığa müracaat ettik sorasında oraya da Tarım İlçe Müdürlüğü binası yapmak istiyoruz. Mevcut Tarım İlçe Müdürlüğü binasında şuan kirada duruluyor. Hemen üst bölge ise Orman İşletmeye ait. İşletme Müdürlüğünü de buraya getirebilirsek, hem Balya hem de İvrindi’ye hizmet edebilecek.

YÖRESEL VE GÖRSEL GÜZELLİK İVRİNDİ’DE

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, ‘Mezarlık ve Sanayi bölgesinden dolayı İvrindi’de bu bölgeye ilerleme sağlanamıyordu ancak bu hizmetlerle birlikte bu akış sağlanmış olacak.’dedi. Yap işlet Devlet modeli ile Belediye olarak Benzinlik yaptıklarını ifade eden Başkan Baytar, Orada da yöresel ürünler pazarımız var. Burası yol boyunda. İvrindi ilçemiz tam anlamıyla yola inmiş oluyor. Bu sayede yoldan geçenlerinde güzergah noktası konumuna gelmiş olacak. Hastane vücut bulduğunda şuandaki hastanemizden buraya hastalarımız taşınmış olacak. Mevcuttaki hastanemizi de rehabilite ederek yaşlı bakım evi buraya yapmak istiyoruz. Yaşlılarımız içinde bir yaşlı bakımevini buraya kazandırmak için düşünce ve projelerimiz var.’ Dedi.Kamil Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu