Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İvrindi’de Sözler Yerine Getirildi Getiriliyor

İvrindi’de Sözler Yerine Getirildi Getiriliyor

 

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İvrindi halkına verilebilecek hizmetin en güzelini verebilmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

 

İLÇEYE HAS NE VARSA DEĞER TAŞIYOR

 

Cumhuriyet tarihinden buyana dokunulmamış yollara İvrindi Belediyesi ekiplerinin eli değdi. Yollara asfalt serildi. İlçenin geçim kaynağı olan ürünler yapılan tanıtım atakları ile öne geçti. İvrindi kıvırcık kuzusu, İvrindi kelle peyniri gibi yöresel ürünlerin tadı ve tanıtımı yapılırken diğer yandan ilçeye has hizmetlerde rutin aralıklarla Belediye ekiplerince yürütülüyor.

 

İVRİNDİ’DE AŞEVLERİ İLE HAYIRDA YARIŞAN BİR HALK VAR

 

Başkan Yusuf Cengiz’in talimatı ile ,Köylerde genç odalarının kullanımının da gençler tarafından istenilen ve rağbet gören mekanlarda düzenleme ve tadilatlar gerçekleştirildi. Özellikle aşevleri ihtiyaçlarının da görülmesiyle birlikte hayır yapmayı seven ve düğün cemiyetleri ve benzeri hayır yemekleri veren mahallelerin aşevi sorunları da gideriliyor. Mahalleliler ne istiyorsa hizmetlerde ona göre şekillendirilip yerine getiriliyor.

 

173593220 10220228333920031 527109601310878048 N

 

ALTYAPI SORUNLARINI GİDERME ÇALIŞMASI ETKİN YÜRÜTÜLÜYOR

 

İvrindi’de öncelikli ihtiyaç olarak görülen hizmetlerden yola çıkarak çalışmaya başladıklarını belirten Başkan Cengiz, İvrindi’nin tarım ve özellikle küçükbaş hayvancılıkta öne çıktığını söyledi. “Çalışmalarımız sürüyor, sürecek ”dedi.

İlçemiz yol ağları üzerinde iki otoban üzerinde. Altyapı sorunları ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve milletvekillerimizle birlikte yürütülen sağlıklı bir sistem var. Kanalizasyon ,içmesuyu ve yine en önemli doğalgaz çalışması konularında etkin ettiğimiz bir çalışma oldu. Halkımız doğalgazdan memnun. Tüm ilçeye yayılması ve temiz bir hava açısından da önem taşıyor. İlçemizin çocukları için parklarda iyileştirmeler yapıyoruz. Gençlerimizi unutmuyor ve onlar içinde gelen talepler doğrultusunda çalışma yürütüyoruz.

 

İVRİNDİ MEZBAHANE’YE KAVUŞTU

 

2019 yerel seçimlerimiz sırasında projelerimizi açıklamıştım diyen Başkan Yusuf Cengiz projelerin yerine getirilmesi için çalıştık ve çalışıyoruz. Bu projelerimiz büyük projelerde ve 69 proje vardı yolu yarıladık diyebiliriz. Bu geçen süre içerisinde de tamamlamak için gayret sarf ediyoruz. İlçemizdeki altyapı sorunu bugüne dek çözüme ulaşamamıştı ancak en önemlisi bunu yaşama geçirebilmemizdi ve altyapı sorunlarına çözüm getirdik diyebilirim. İlçemizdeki altyapıdan tutun halkımızın geçim kaynağı olan hayvancılıkla ilgili bir mezbahane çalışması vardı. İlçemizi bir mezbahaneye kavuşturduk.

 

273570748 4586198918173164 4999341844518818164 N

 

MAHALLE YOLLARINDA ASFALTLAMA

 

70 Mahalle yolumuzun çalışması ile ilgili bir çalışma yürüttük. Cumhuriyet tarihinden buyana dokunulmamış yollarda asfalt serildi. Mahallelilerden aldığımız geri dönüşler ve onların mutlu olması tabiki bizleri de memnun eden bir durum. Onları sorunlarına çözüm ve çare olabilmek bizi ziyadesiyle memnun etti. Onlar için çalışıyoruz. Onlar içinde daha iyisi ve daha ne isterler onları tespit ederek halkımızı yaşamak istediği koşullara ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Bundan memnunuz.

 

İVRİNDİ’NİN  KIVIRCIK KUZUSU

 

İvrindi’nin Balıkesir kuzusu ve İvrindi kuzusu kıvırcık cinsinin üretiminin doğal ortamda yetişmesi öne çıkan bir durum diyen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “yüzyıllardan buyana süregelen bir gelenek meralarda yetiştirilen koyun kuzunun yetiştirilmesi. Küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir ilçemiz var” dedi. Hayvancılık faaliyetlerin yanında tarımsal faaliyetlerinde hareketlendiği bir ilçedeyiz. Bu konuda atılan adımlarda son derece olumlu ve güzel işliyor” şeklinde konuştu. Nursima Akyürek’in Haberi

 

173593220 10220228333920031 527109601310878048 N 1

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu