GündemEkonomiİlçe Haberleri

İvrindi’de Üreticiye Kıvırcık Koç Desteği

İvrindi’de Üreticiye Kıvırcık Koç Desteği

 

İvrindi İlçesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile üreticilere yüze 70 hibe ile 60 adet 8 aylık kıvırcık koçların dağıtımı için kura çekildi.

YÜZDE 70 HİBE İLE 60 KOÇ DAĞITILDI

İvrindi İlçesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile üreticilere yüze 70 hibe ile 60 adet 8 aylık kıvırcık koçların dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile İvrindi ve Balyalı üreticilere yüzde 70 hibe desteği ile dağıtılan kıvırcık koçların sahipleri kura ile belirlendi. İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen kura ile ilgili 50-100 koyun arası kıvırcık koyun üretimine sahip ve soy kütüğüne kayıtlılık şartını sağlayan üreticilerin kuraya katılması şart konuldu.

“TALİHLİ ÜRETİCİLERE HAYIRLI OLSUN”

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz de üreticilere destek için kura çekilen etkinlik alanında bulundu. Yusuf Cengiz konu ile ilgili olarak, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından desteklerin sağlandığı, bölgemizde üretiminin geliştirilmesi, verimliliğin arttırılması amacı ile yapılan kura çekilişimiz için buradayız. Koçların talihli üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi. Kura çekiliş etkinliğinde alanda, AK Parti İvrindi İlçe Başkanı Muharrem Akçal, İl Tarım Müdür Yardımcısı Nihat Ağan, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Abdülkadir Şahin, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Demir, Balya İlçe Tarım Müdürü Nazım Karabulut ve İlçe Belediye Veterinerlik İşleri Müdürü Tolga Bacak katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu