GündemEkonomiİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DE YAŞAM KOLAYLAŞIYOR

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar İvrindi merkez ve kırsal mahallelerinde yaşamı kolaylaştırma adına 7’den 70’e yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Yaz döneminde ciddi problem olan trafik sorununu rahatlatmak için çalışmalarına hız veren İvrindi Belediyesi, ilçe’nin meydanını şantiyeye çevirdi. İvrindililer’in isteği üzerine yapımına başlanan meydandaki genişletme çalışmaları başlatıldı. Çalışmaları inceleyerek bilgi alan Başkan Baytar, trafiğin rahatlamasına olanak sağlayacak çalışmanın tamamlanması için gereken işlemlerin hızlandırılması için çaba sarf ediyor.

“TRAFİK RAHATLAYACAK”

İlçe’nin Fatih Caddesinin Yol Yapım çalışmaları ilçede sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Recai Baytar yol yapım çalışmasını yerinde incelemedi. Başkan Recai Baytar, “İlçemiz Meydanında Yıllarca yaşanan Trafik sorunu bir nebzede olsa rahatlatabilmek amacıyla yol genişletme çalışmaları başlatılmıştır. İlçemiz için En iyi olanı yapmak amacıyla hizmetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

“İVRİNDİ’YE DOĞALGAZ GELECEK”

“BOTAŞ bu yılsonuna kadar çalışmalarını bitirir bitirmez AKSA Doğalgaz binalara ve işyerlerine bağlantılar için İvrindi’ye ilk kazmayı vuracak. Diğer ilçelere de en kısa zamanda doğalgaz verilmesi için işlem başlatılacak.”

HİZMETLE GELEN MUTLULUK

İvrindi İlçesinde yapımı süren yaklaşık 70 Yataklı Devlet Hastanesinin temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Hastaneye giden yolda yapılarak önemli olan her hizmete imza atılıyor. İlçedeki altyapı çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.64 köyde çocuklara özel hazırlanan oyun alanlarında park sevincini çocuklar kadar mahalleli anne babalarda çok sevdi. Niyazi Özturan yapılan park alanları ile ilgili olarak,” Köyümüzde çocuklara özel bir park yapılması bizi çok sevindirdi. Çocuklarımız hep dışarıda ancak oyun oynayabilecekleri bir park yoktu. Şehirdeki için çokşey olmayabilir belki ama bizim için çok büyük bir kazanç bu park. Çocuklarımızın mutluluğu bizi iki kat mutlu ediyor. Bizi mutlu eden Recai Başkana çok teşekkür ediyorum.7’den 70’e köyümüzü mutlu etti” dedi.

KADEME KADEME YAPILIYOR

İvrindi’de yapımı süren bir çalışmada her ilçede olduğu gibi parke taş döşeme çalışmaları. İvrindi Belediyesi 4 kepçe ile çalışma yürütüyor. Parke taş döşemeleri sırasıyla her mahallede yapılacak. İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, “Kademe kademe hepsini yapacağız. İvrindi’de yaşamı kolaylaştırmak ve halkın isteğine cevap olabilmek için çalışıyoruz. Daha çok gayretle daha güzel yatırımlarla istihdam, iş, aş ve ihtiyaç olan alanlarda Gerek devletimizin yatırımları gerekse Belediyemizin hizmetleri ile durmadan yorulmadan halk için çalışmaya devam diyorum”dedi.

GELİŞECEĞİZ YATIRIMA DESTEK VERECEĞİZ

İvrindi otobanların kesiştiği bir nokta merkez haline getiriliyor.Yollar birleştiğinde arazi olan yerlere yatırımcılarda gelmeye başlayacak.Yatırımlar konusunda hareketliliğin olduğu gözlenen İvrindi’de yakın bir zamanda matkap uçu üreten bir fabrikanın faaliyet göstermesi bekleniyor.Şuan için işletmelerinde 200 kişinn çalıştığı fabrikada firmanın ağını genişletmesi ile 200-300 kişiye daha iş imkanı tanınacak.İvrindi’nin önü açık.İstihdamla birlikte ileride dahada büyüyerek gelşişecektir”dedi.Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu