GündemEkonomiİlçe Haberleri

İVRİNDİ’DEN YERLİ TÜKETİME TAM DESTEK

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, yerli üretime destek verdiklerini ve vatandaşların yerli tüketime yönelmelerini tavsiye etmişti. Bu kapsamda İvrindi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması Kanunu çerçevesinde market ve Pazar yerlerindeki ürünlerin fiyat ve etiketleri ile gramajlarını denetlediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan yerli tüketime teşvik çalışmalarına bir destek de İvrindi’den geldi. Vatandaşların yerli tüketime teşvik edilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İvrindi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından da market ve Pazar yerlerinde denetimlerin arttırıldığını söyledi.

BAYTAR ‘’HALKIMIZ HERŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR’’

Yerli tüketime teşvik için gerekli şartları oluşturduklarını söyleyen İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, ‘’Belediyemiz ekipleri vatandaşlarımızı korumaya yönelik ürün ve fiyat kontrollerini aralıksız sürdürüyorlar. İvrindi’de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İvrindi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Ekipleri, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı gıda tüketmesi amacıyla ilçemizde bulunan işyerlerinde denetimler yapıyorlar. Bunun yanı sıra semt pazarlarımızda görevlilerimiz fiyat, etiket ve terazi kontrolleri yapıyorlar. Vatandaşlarımız, üreticilerimizin ürettiği, ülke ekonomimize katkı sunacak olan ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Biz bu konuda gerekli tedbirleri alıp, teşvikleri yapıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN DENETİM

İvrindi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması Kanunu çerçevesinde market ve Pazar yerlerindeki ürünlerin fiyat ve etiketleri ile gramajlarını denetlediler. İvrindi Belediyesi bu konuda olası stokçuluk ve fırsatçılık girişimleri sonucu mağduriyetler yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Market ve Pazar yerleri denetimlerini arttıran İvrindi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, etiketleri inceleyerek fiyat artışı yapılıp yapılmadığını kontrol ettiler. İvrindi genelinde yapılan denetimlerde ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılarak fiyat tutarsızlıklarına ve gramajlardaki eksikliklere bakıldı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu