GündemÖzel Haberler

İyi Bir Saatçi Olmak İçin 30 Yıl Gerekiyor

“İyi Bir Saatçi Olmak İçin 30 Yıl Gerekiyor”

 

Balıkesir’de Saatçi Hüseyin olarak tanınan Hüseyin Çetin, meslekte geçirdiği 46 yılı Merhaba’ya anlattı. Çetin, baba mesleğini 56 yıldır onurla sürdürüyor. 10 yaşında saatçi dükkanına girdim diyen Çetin, “Yaşım 66 ve gece gündüz hafta sonu demeden işini hala aşkla, sevgiyle yapmaya devam eden biriyim. Babam en iyi ustaydı ve beni yetiştirdi” dedi.

 

Dsc 0073

10 YAŞINDA SAATLERLE TANIŞTIM

Çekirdekten yetişmiş bir ustayım diyen Çetin, saatçilik mesleğine ilişkin Merhaba’ya konuştu. Çetin, “Saatçilik eğitimini bizzat kendi ustam olan babamdan aldım. Yaşayan her insan için zamanı kendine uygun yönetmek önemlidir. Üstelik, vakit nakittir ve kıymetini bilmek gerekiyor. Gelgelelim, saat zamanı yönetme adına önemli bir alet haline geliyor. Burada da işimiz ayrı bir önem arz ediyor. Ben işimi çok severek yapıyorum ve ömrün yettiğince de bu işi yapacağım” dedi.

İŞİMİZE EMEK VERDİK TAKDİR GÖRDÜK

Saatçi Hüseyin, “bu işte her gün daha iyisini nasıl yaparım düşüncesi var. Dahası, müşteriden şikayet gelmemeli. Zaten bu en önemli husus. Bazı mesleklerin hastası olur. Bende, kendim için bu mesleğin hastasıyım diyorum. Çünkü mesleğimi çok seviyorum. Adeta, saatle doğdum ve ömrüm saatlerin içinde geçti. ayrıca, bir saatçi kolay yetişmiyor. O halde, iyi bir saatçi olabilmek için 30 yıl vermek gerekir. Aksi takdirde 5 ayda öğrenilecek bir meslek değil bu iş. 5yıl yine yetersiz. Bu konuda iddialıyım. Biz bu mesleğin son nesilleriyiz. Bizden sonrası da gelmez artık. Eski usta olarak, biz İşe zaman ayırmak ,güven, emek ve yıllara oturtulan bir zemin koyduk. Önceliğimiz her zaman memnuniyet oldu. İşimizde de takdir gördük” dedi.

HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

Dsc 0074

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu