GündemSiyaset

İYİ PARTİ BALIKESİR İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını isteyen genelgeyi yayınlamasının ardından İl Başkanlıkları istifa etmeye başladılar. Bu kapsamda yönetimiyle birlikte istifa ettiğini açıklayan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, bunun yönetimiyle birlikte verilmiş bir karar olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını isteyen genelgeyi yayınlanmasının ardından İl Başkanlıklarından teker teker istifa açıklamaları geliyor. Bu karar kapsamında İYİ Parti Balıkesir Kurucu Başkanlık görevinden istifa ettiğini duyuran Nedim Tuna, yönetimiyle birlikte istifa etti.

‘’BALIKESİR EN BAŞARILI 9. TEŞKİLAT’’

İYİ Partinin kurulduğu günden bu yana pek çok iftiraya maruz kaldığını belirten İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘’İYİ Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanı ve üyesi olmaktan gurur duyduğum partimiz, kurulduğu günden bu yana her türlü iftiralara maruz kalmış ve her türlü engellemelerle karşılaşmıştır. Hatta İyi Partinin kurulduğu günden sonra her geçen gün büyümesini önleyemeyenler, seçimlere girmesini engellemek için baskın ötesi bir seçim kararı alarak ve seçim süresi boyunca Genel Başkanımız Meral Akşener, parti yönetim organlarımız ve üyelerimiz hakkında iftiralarını artırarak devam etmişlerdir. Ancak her türlü engellemelere rağmen İyi Parti bugün ülke siyasetinde önemli bir faktör olarak halkımızın da teveccühü ile TBMM’de hak ettiği yerini almıştır. İYİ Parti Balıkesir Teşkilatı kuruluşundan bugüne kadar yaşanan 10 aylık süreçte Genel Başkanımız Meral Akşener ve partimizin icra organları ile uyum içerisinde çalışmış, yaşanan en zor günlerde de dimdik ayakta durmuş ve almış olduğu her görevi layıkıyla yerine getirmiştir. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İYİ Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Milletvekili adayları, İlçe Başkanları ve teşkilatları, parti üyelerine kadar büyük bir özveri ve fedakarlık göstermiş adeta sahanın en çok çalışan siyasi yapılanması olarak tarihe geçmiştir. Yeni kurulan partimiz Balıkesir’de aldığı yüzde 14,57 oy ile Türkiye ortalamasını yüzde 50 üzerinde oy alarak İYİ Parti özelinde ülkemizde en çok oy alan 9. İl Teşkilatı olmayı başarmıştır. Balıkesir Kuva-i Milliye’nin başkenti olduğunu ülkemize göstermiş olup, bu başarı İYİ Parti’ye gönül vermiş en üst kademeden en alt kademeye kadar büyük özveri ile çalışan partililerimizin ortak başarısıdır’’ ifadelerini kullandı.

‘’DAHA GÜÇLENECEĞİZ’’

Yeni teşkilatlanma ile güçlü bir oluşum kurulacağını söyleyen Tuna; ‘’24 Haziran genel seçimleri sonrası Genel Başkanımız Meral Akşener başkanlığında 30 Ağustos 2018 tarihinde toplanan Başkanlık Divan toplantısında İYİ Parti taşra teşkilatlarındaki revizyon çalışmalarına imkan ve fırsat vermek ve yapılacak çalışmalarımızı hızlandırmak amacıyla bütün il başkanlarımıza yönetimleriyle birlikte istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı almış ve bu karar ile yeni bir yapılanma sürecine girmiştir. Yerel seçimlerde daha güçlü bir yönetim kurmak ve ayrıca yerel seçimlerde aday olmayı düşünen arkadaşlarımızın önünün açılması maksadıyla alınmış bu kararı İl Yönetim Kurulu toplantımızda tüm yönetim kurulu üyelerimiz doğru bulmuş ve benimsemiştir. Genel Başkanımız Meral Akşener ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın ile Başkanlık Divanının almış olduğu bu karar sonrasında şahsım ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz tavsiye kararına uyarak gerekli istifa işlemlerini tamamlamıştır. Bundan sonra yeni dönemde mevcut yönetici arkadaşlar ve yeni katılacak arkadaşlarla en kısa zamanda daha güçlü bir İYİ Parti Balıkesir İl Teşkilatı kurulacağına ve yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanacağına en küçük şüphem bulunmamaktadır.’’

‘’BERABER ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM’’

İstifasını açıklayan Tuna, ‘’Kuruluşumuzdan bugüne kadar cesurlar hareketinde görev alan, partimize ve şahsıma destek veren tüm Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma, İlçe Başkanlarım ve Yönetim kurullarında görev alan tüm arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize, ayrıca partimize gönül vermiş herkese tek tek teşekkür eder ve haklarını helal etmelerini dilerim. Son olarak şahsıma Kurucu İl Başkanlığı görevini layık gören Genel Başkanımız Meral Akşener’e beraber çalışmaktan gurur duyduğum Başkanlık Divanı, Kurucular Kurulu ve GİK üyelerimize, başta Balıkesir Milletvekilimiz İsmail Ok olmak üzere, tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunar, yeni görevlendirilecek Balıkesir İl Başkanımıza Başarılar dilerim.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu