GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

İyi Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl: “Milletin Vurduğu Yerden Güneş Doğacak”

İyi Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl: “Milletin Vurduğu Yerden Güneş Doğacak”

 

İyi Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl, Çamdibi Mahallesi’ndeki süs havuzunun kaderine terk edildiğini söyleyerek tepkisini dile getirdi.

 

Çabdibi Mahallesi’ni ziyaret eden ve mahalle halkıyla biraraya gelen İyi Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl, Karadeniz haritasının sembolize edildiği süs havuzunun kaderine terk edildiğini ifade etti. Tepkisini belirten Kızıl, “Havran İlçemiz’in Çamdibi Mahallesi sakinlerinin bir araya geldikleri ve Havran’a gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı olan havuz, kaderine terk edilmiş gözüküyor. Yüzyılı aşkın bir süredir bu mahallenin sembolü haline gelmiş olan havuzun en dikkat çekici özelliği ise, küresel güçlerin bizlere unutturmak istedikleri ve Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ı da içine alan, bir zamanlar tıpkı Marmara Denizi gibi neredeyse iç denizimiz sayılabilecek Karadeniz’in haritası şeklinde yapılmış olmasıdır. Bu özelliğinin yanında da içinde birçok türden balığa ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

 

“İhmalkarlık nedeniyle yok olmak üzere”

 

Mustafa Kızıl, “Havran sakinlerinin yüz yıldır sapasağlam varlığını sürdüren havuzları, dev bütçeleriyle caka satan Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin ihmalkarlığı nedeniyle yok olmak üzere. Havuzun bakımsızlıktan artık su kaçırdığı ve suyunun azaldığı ile ilgili Çamdibi Mahallesi sakinlerinden sürekli olarak şikayet alıyoruz. En son gelen resimler ve videoda, artık havuzun suyunun kritik seviyelere geldiği ve ev sahipliği yaptığı balıkların da ölmeye başladığı görülmektedir. Gelen resimlere dikkatlice bakıldığında ise havuzun sadece su kaçırmadığı devir daim ve filtre sistemin de arızalandığı rahatlıkla söylenebilir” ifadelerini kullandı.

Eski Hali 2

“Yapıyı yok olmaya terk ediyor”

 

Kızıl açıklamasını şöyle sürdürdü; “Her fırsatta ecdad ecdad diyenler, tv programlarında, yazılı ve görsel medyada Osmanlıcılık oynayanlar, Kırım’ın da Türklerin kadim topraklarından olduğunun, yeni nesil tarafından bilinmemesini istediği için mi tarihi değerinin yanında, şanlı tarihimizi ve soydaşlarımızı unutmamamız için yaptırılmış bir yapıyı yok olmaya terk ediyor. Bu durumun Türkiye haritasını yeni nesillerine, bölünmüş olarak öğretmeye çalışan batı dünyasının yaptığından bir farkı olmadığını da söyleyebiliriz aslında.

 

“Milletin vurduğu yerden güneş doğacak”

 

Açıklama, şu ifadelerle sonlandı; “Bu havuzu görerek büyüyen çocukların, havuzun Karadeniz haritası olduğunu ve bu denizin bir zamanlar bizlerin hakimiyeti altında olduğunu öğrenerek büyümelerinden mi korkuyorsunuz? Su faturasını okumaya onlarca kişi gelen, milyonlarca lira için işlerine gelince ‘size büyük para’ diye bir kenara atanlara sesleniyoruz, ya görevinizi yapın ya da bu millet sandıklar önüne konulduğunda, miadı dolmuş suratlarınıza şamarı yapıştıracaktır ve milletin vurduğu yerden güneş doğacak.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu