GündemSiyaset

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural: “Tüm Arsalar Takasa Yazılmış”

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural: “Tüm Arsalar Takasa Yazılmış”

Balıkesir İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural dün parti binasında bir basın açıklaması yaptı. Bazı ilçe teşkilat başkanlarının ve parti üyelerinin de hazır bulunduğu toplantı öncesi Ural, afetler sonucu kaybedilen vatandaşları andı. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifa diledi. İyİ Partİ İl Başkanı Ural’ın gündeminde rant uğruna tehlike arz eden yapılar ve Meclis gündemine gelen Zağnospaşa Cami karşısında yer alan 4 ve 5.katlara karşılık takas işlemi yer aldı.

Özlem Ural “Tüm Arsalar Takasa Yazılmış”

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Balıkesir ziyareti sırasında Zağnospaşa Cami çevre düzenlemesi incelemesi esnasında gözüne takılan yeni bir inşaatın 4 ve 5.katlarının tıraşlanmasını istediğini belir ve bu nedenle kamulaştırma işlemi talimatı verdi. Geçtiğimiz hafta Kastamonu’da yaşanan sel felaketi sonrasında resimlere baktığımızda sayın bakanın gözünden kaçan çok daha vahim bir problem olduğunu” dedi. Tekrar Balıkesir üzerine ve konumuza döndüğümüzde Büyükşehir Belediyemizin meclis gündeminde meclis üyelerinin önerge ve gündem maddeleri mecliste ilgili komisyonlara sevk ediliyor. Bu esnada Büyükşehir meclis üyemiz ve grup Başkanvekilimiz  Metin Özpınar gündemin 1.maddesinde ki söz konusu taşınmazın 4 ve 5.katlarını muhtemel parsellerle takas edilmesi konusunda bir soru yöneltiyor. Değer tespit çalışmaları sonrasında seçilecek olan arsalardan takas olacak deniyor ancak anlıyoruz ki orada yer alan tüm arsalar takasa yazılmış.”

“Meclis Üyelerimiz Gündem Maddeleri Önlerine Gelince Fark Ediyor”

“Biz şimdi şu soruyu yöneltiyoruz? Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bir zarara uğrayacak mı? Aldığımız cevap , “Arsalar zaten belediyeye ait değil Belediye sadece aracı olarak burada devreye giriyor.” Hazine kıymet takdirini yapmış ayrıca belediyede yapacak. Herşey olmuş bitmiş bizim meclis üyelerimiz gündem maddelerine gelince bunu fark ediyor. Komisyonlara sevki yapılan konu üzerine bu konuda görüş belirteceğiz. Müteahite bir şey demiyoruz ancak anlayışa dair bir soru işareti var. Bize dendi ki “zarar etmiyoruz parseller zaten bizim değil. Ancak hepimiz biliyoruz ki devletin en fazla taşınmazının olduğu il Balıkesir. Son 15 yıllık süreçte kurumlara yapılan devir, teşvik vb işlerle elden çıkarılanlar var. Var olanların ne kadarı Balıkesir’e ait şimdi bunu merak ediyoruz. ”

Konuyu Yeniden Değerlendirecekler

Ural, “Bakanlarımız atama usulü geliyor. Yarın başka bir bakan farklı bir görüş bildirdiğinde mevzuatımı bakana uyduralım Bakanlar mı mevzuata uysun gibi güvensiz bir ortam oluşturmakta söz konusu durum.  Bildiğiniz üzere İYİ Parti İl Başkanlığı olarak halk ziyaretlerimiz var. Şuan en büyük endişe Afganistan dan gelen mülteciler. Ekonomi ve tarımla uğraşanların zaten batıyoruz deyişi, köylümüzün bizi kurtarın yada gömün feryatları var. Biliyorsunuz Milli Savunma Bakanlığının açıkladığı şehit olan Mehmetçiklerimiz var. Allahtan rahmet ve yaralı gazilerimize geçmiş olsun diyoruz” şeklinde konuştu. Dairemi yoksa işyeri mi. Meclis üyesi arkadaşlarımız komisyonda bunu da görecekler. Bu noktada 5-6 milyonluk bir kıymetten bahsediyoruz.” şeklinde konuştu. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu