GündemSiyaset

İYİ Parti İl Başkanı Ural: “Vatan Kahramanlarına Sahip Çıkılmıyor”

İYİ Parti İl Başkanı Ural: “Vatan Kahramanlarına Sahip Çıkılmıyor”

Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural “Andımıza, Cumhuriyetimize, Atatürk’ümüze, Seyit Onbaşımız’ a ve Daha Nicelerine hep birlikte sahip çıkmalıyız. ”dedi.

Havranlı Seyit Onbaşı’nın Kabrini Ziyaret Ettiler

Balıkesir İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Dr. Hasan Sami Özvarinli, Dr. Hasan Sami Özvarinli ve Ece Özen Akan ile birlikte ayrıca Havran’ı ziyaret ettiler. İYİ Parti ekibi yapılan ziyarette Çanakkale Zaferi ve şehitler Havranlı Seyit Onbaşı’nın kabri başında andılar. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan İl başkanı Ural, “ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günün’ de Çanakkale kahramanlarından, Koca Seyit’ in köyündeydik, Ankara’dan misafirlerimiz ile 18 Mart’ ta Havran ve ayrıca Koca Seyit unutulmasın istedik.  ”dedi.

 “Vatan kahramanlarına sahip çıkılmıyor”

Havranlıların 3 yıldır Seyit Onbaşı’nın kabri başında tören düzenleyemediklerini söylediklerini iddia eden Ural  “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ziyaret ettiğinden beri. O köyde Çanakkale Zaferi’ nin Kahramanlarından biri yatıyor ve zaferin 106. yılında bir anma töreni gerçekleşmiyor. TC’ ye sahip çıkamadık, Andımıza sahip çıkamadık, Vatan Kahramanlarına sahip çıkılmıyor, milli ve ayrıca manevi değerlerimiz, hafızamız siliniyor.” dedi.

 “Tarihimizi yazanlara sahip çıkalım”

Ural konuyla ilgili açıklamasının devamında ise şöyle kaydetti: “ Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, oldular, hem de hiç düşünmeden oldular. Kahramanlarımıza sahip çıkmalıyız ki yeni kahramanlarımız olsun. Bu ülkede kahraman da olmak ayrıca bir anlam ifade etmiyor denmesin. Biz muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu bilelim ve tarihimizi yazanlara sahip çıkalım, Andımıza, TC’ imize, Atatürkümüz’ e, Seyit Onbaşımıza, topraklarımıza, kadınımıza. Ayrıca bu milletten daha nice kahramanlar çıksın.

 “Seyit Onbaşı’nın torunu ile duamızı yaptık ”

Seyit Onbaşı’ nın torunu ile mezarının başında dualarımızı yaptık. Müzemizi gezdik, ziyaret organizasyonunu yapan Havran İlçe Başkanımız Mustafa Kızıl ’a, bu ziyaretlerde bizleri yalnız bırakmayan İvrindi İlçe Başkanımız Engin Lapanta’ ya, Edremit İlçe Başkanımız TC Oğuzhan Civgaz’ a, Burhaniye İlçe Başkanımız Erdoğan Kahya’ ya, Büyükşehir Meclis Üyemiz Mehmet Karaboğa’ ya ve Büyükşehir Meclis Üyemiz TC Bülent Başaran’ a, İl Yönetimimize, İlçe Yönetimlerimize, Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. İYİ ki varsınız, İYİ ki hep beraberiz. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu