GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İYİ PARTİ TEK BAŞINA YÜRÜMEYİDE BİLİR

İYİ Parti Balıkesir ve Trabzon’dan sonra 5 ilde daha Belediye Başkan adaylarını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Toplantısında yaptığı konuşmada ‘‘İYİ Parti papatya falı açar gibi, bir “Adayım yok”, bir “Adayım var” diyerek siyaset yapmaz. Şartlar gerektirirse, yola tek başına çıkan İYİ Parti, teşekkür eder ve tek başına yürümeyi de bilir’’ dedi.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının ardından partisinin adaylarını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Mersin, Afyonkarahisar, Niğde, Isparta, Elazığ belediye başkan adaylarını açıkladı. Mersin’e mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Afyonkarahisar’a Mahmut Koçak, Isparta’ya Gökmen Gökmenoğlu, Niğde’ye Mümin İnan, Elazığ’a Ali Şekerdağ aday gösterildi. Akşener, MHP’den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a İYİ Parti rozeti taktı.

‘‘CUMHUR İTTİFAKI BEKA MESELESİ DEĞİL’’

‘‘İYİ Parti, papatya falı açar gibi, bir “Adayım yok”,,, bir “Adayım var” diyerek siyaset yapmaz. Şartlar gerektirirse, yola tek başına çıkan İYİ Parti, teşekkür eder ve tek başına yürümeyi de bilir. Medeni bir şekilde yürüyen bu sürecin, yakın zamanda sonuçlanacağını bilmenizi isterim. Söz seçimden açılmışken, bir noktanın altını önemle çizmek isterim. Cumhur ittifakı,31 Mart Yerel seçimini de, bir beka meselesi diye takdim ediyor. Bunu beka meselesi diye anlatmak, olsa olsa bir korkunun işaretidir. Ayrıca, devletin bekası, 20 gün içinde 3 kez gelip-gitmez. Dolayısıyla, cumhur ittifakının bir bozulup bir kurulması,, bir beka meselesi değildir. Tabi ki ittifak kendi tercihleridir. Kendi kararlarıdır. Bu konudaki kararlarına saygı duyarız. Ama ittifaklarını beka diye anlatmaları, nihayetinde bizi de, milleti de ilgilendirir. Bunu sessizce geçiştiremeyiz’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu